Societat 29/10/2020

El jurat popular declara culpable l'home acusat de matar el seu company de pis a Son Gotleu

Els membres consideren, per unanimitat, que ho va fer intencionadament

Ara Balears
1 min
Imatge de la primera jornada del judici aquest dilluns

PalmaEl jurat popular ha declarat, per unanimitat, culpable d'homicidi l'home de 79 anys acusat de matar amb unes tisores el seu company de pis a Son Gotleu la nit del 20 de setembre de 2019. Així ho han comunicat els membres del jurat aquest dijous migdia, després de passar el matí tancats deliberant, segons ha informat Efe.

D'aquesta manera, el jurat popular considera que el processat va matar un dels seus companys de pis, un home equatorià de 50 anys, de manera intencionada i no per accident, com ell mateix va defensar dilluns en la declaració. Entre dimarts i dimecres van declarar també a l'Audiència de Palma policies nacionals i forenses, que van donar suport a aquesta tesi.

La Fiscalia demana per a l'acusat 12 anys i mig de presó i indemnitzacions de 214.000 euros per la viuda i el fill menor de la víctima. Per part seva, l'acusació particular, en nom de la família de l'home assassinat, li demana 13 anys de presó i indemnitzacions de 265.000 euros. El magistrat encarregat del cas, Diego Gómez-Reino, determinarà quina pena se li atribueix finalment en la sentència.

stats