Societat 06/02/2020

La Junta de Personal Docent demana al Govern que deixi de tramitar la llei d'educació

L'entitat critica que l'avantprojecte no garanteix l'ensenyament en català

Ara Balears
1 min
La Junta de Personal Docent considera més prioritari derogar la LOMQE que tirar endavant una llei balear d'educació

PalmaLa Junta de Personal Docent no Universitari de Mallorca ha demanat aquest dijous al conseller d'Educació, Universitat i Innovació, Martí March, que deixi de tramitar l'avantprojecte de la llei d'educació de les Illes Balears i dediqui els seus esforços a "la derogació de la LOMQE i recuperar el màxim de competències pròpies", segons ha informat mitjançant un comunicat.

A més, la Junta ha reclamat que es torni a redactar l'avantprojecte, perquè així com està ara "no garanteix l'ensenyament en català com ho preveu el Decret de Mínims". "No es pot permetre cap passa enrere ni cap rebaixa en relació amb aquesta qüestió", diu el comunicat.

L'entitat també ha criticat el text legislatiu perquè proposa "mesures neoliberals i pràctiques pròpies de l'empresa privada", i també deixa en mans dels directors dels centres l'elecció dels professors. Que el criteri sigui subjectiu "no garanteix el principi de mèrit, igualtat, capacitat i publicitat", ha lamentat. La Junta ha manifestat que no està d'acord "amb una carrera professional que suposi la implementació d'incentius de productivitat i fomenti la competitivitat en lloc del treball cooperatiu entre els docents".

Un altre dels retrets de la Junta ha estat que l'avantprojecte "buda de competències i continguts la Mesa Sectorial d'Educació". Segons l'entitat, la Mesa és l'òrgan amb legitimitat per negociar tot allò que afecti "les condicions sociolaborals" dels docents i "la millora de l'ensenyament públic".

L'entitat també ha considerat "significatiu" que el document legislatiu no comprometi cap partida pressupostària, malgrat que el PSIB es va "comprometre a arribar a un pressupost d'educació del 5% del PIB".

stats