Societat 16/06/2021

Julián Mármol vol que Godai Menorca assoleixi la primera estrella Michelin a l'illa

El xef aposta per aliments menorquins com el cuixot, el formatge i la sobrassada

Iván Martín
2 min
Julián Mármol inicia un nou projecte gastronòmic a Menorca.

MaóEl prestigiós xef Julián Mármol s'ha convertit en la gran esperança de la gastronomia menorquina per aconseguir la primera estrella Michelin a l'illa. És l'objectiu que s'ha fixat, conjuntament amb l'empresari Lucas García del Grup Moga, en una aventura que s'inicia al restaurant Godai del Lago Resort Menorca, situat a la urbanització de Cala en Bosc (Ciutadella). Un entorn privilegiat, tranquil, un complex hoteler construït amb criteris de sostenibilitat i amb una oferta culinària innovadora basada en la cuina oriental, però amb la influència d'aliments característics de Menorca.

Fer-se amb l'estrella Michelin no és fàcil, tot i que Mármol (restaurant Yugo The Bunker, Madrid) ja n'ostenta una des de l'any 2019. És mostra confiat, malgrat ser conscient que cal molta feina: "estarem preparats", i afegeix: "Intentem-ho, no és senzill perquè només hi ha quatre restaurants de cuina japonesa a l'estat espanyol amb estrella Michelin. La idea és crear un menú a base de crus i semicrus per anar incrementant la intensitat de sabors".

Però la incursió de Mármol i el seu concepte de cuina japonesa a Menorca no implica deixar de banda el producte local. Al contrari. El xef aposta per aliments tradicionals com el cuixot, el formatge i la sobrassada, tot i que hi ha altres elements que el criden especialment l'atenció: "Els productes de la costa estan estretament lligats amb la cuina japonesa, els peixos de roca en són un exemple, però vaig al·lucinar en provar el marisc de l'illa, ja que en cru té un sabor i una personalitat molt forta. El més difícil és fer fusió sense confusió".

D'altra banda, Julián Mármol també s'ha pronunciat sobre la vaga de la flota pesquera per l'última normativa europea que restringeix els dies de feina fins al 40%: "És un tema que em sobrepassa, perquè em consta que a Menorca hi ha una normativa extremadament restrictiva per a la pesca del marisc, i podria estar-hi d'acord, però la gent també ha de menjar i és cabdal trobar un punt d'equilibri que se separa per una estreta i fina línia".

Per cert, a banda de l'estrella Michelin gastronòmica, Casas del Lago i Godai cercaran la distinció de l'estrella verda de sostenibilitat, amb l'objectiu de donar visibilitat a aquells restaurants que comparteixen aquesta filosofia, respecten els ritmes de la naturalesa i s'esforcen per innovar.

stats