El jutge retira el passaport al monitor de judo acusat d'abusos sexuals

Li atribueix diversos delictes d'abús sexual, tot i que el deixa en llibertat provisional

Un Jutjat d'Instrucció de Manacor ha ordenat la llibertat provisional per al professor de judo acusat d'abusas sexualment d'alumnes seus, però li ha retirat el passaport i li ha imposat l'obligació de comparèixer als jutjats cada quinze dies. El jutge li atribueix diversos delictes d'abús sexual, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB).

L'home, de 43 anys, va ser detingut el dimarts per la Guàrdia Civil per atemptar contra la llibertat sexual de diversos menors de 16 anys a Son Servera i a Sa Coma, de Sant Llorenç, després de l'interposició d'onze denúncies. 

Fa més de dos anys ja hi havia sospites contra el professor de judo detingut, segons fonts amb accés a la investigació del cas. Ni la Conselleria de Serveis Socials ni tampoc l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), els dos organismes de l'administració pública que treballen amb menors, no tenen constància d'aquestes sospites. No obstant això, la Guàrdia Civil creu que els abusos començaren fa uns deu anys i no descarta que la detenció comporti noves denúncies.

Segons fonts pròximes a la investigació, les víctimes eren majoritàriament d'escàs poder adquisitiu. Presumptament, el detingut ho va aprofitar per guanyar-se la confiança dels menors, als quals feia regals cars com telèfons mòbils, viatges i sopars, entre d'altres. Són aquesta mena de regals els que varen aixecar sospites ara fa més de dos anys. Tot i això, com que no es va arribar a fer cap denúncia, no es va fer cap actuació policial; si n'hi hagués hagut alguna, el cas s'hauria investigat. 

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF