El judici contra el clan dels Lobato, per al qual demanen 120 anys, es farà a l'octubre

El valor aproximat del material robat ascendeix a 23.000 euros

El judici contra la banda coneguda com el clan dels Lobato es durà a terme el pròxim mes d'octubre, més concretament entre el 7 i el 25 d'aquell mes. La banda organitzada no ha arribat a un acord amb el fiscal, que demanava per a 11 dels acusats un total de 120 anys i 9 mesos de presó.

Les acusacions es remunten als anys 2016 i 2017, període en què varen assaltar, com a mínim, 21 empreses i domicilis de Mallorca. El valor aproximat del material robat ascendeix a 23.000 euros. Alguns components de la banda també estan acusats d'intentar matar un guàrdia civil atropellant-lo i de tràfic de drogues.

Segons l'escrit del Ministeri Fiscal, els nou homes i dues dones que integraven la banda es varen organitzar per assaltar establiments comercials, seus d'empreses i habitatges, tots allunyats de nuclis urbans.

El grup tenia eines per forçar l'accés als immobles i es repartia les funcions de custòdia d'aquests útils, de vigilància dels habitatges i empreses prèvies a l'assalt i d'entrada en aquestes. Les penes que sol·licita la Fiscalia sumen 120 anys i 9 mesos de presó i van dels 8 als 23 anys. 

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF