Societat 30/07/2021

Joves migrants participen en tallers per aprendre català a Manacor

El Govern impulsa una iniciativa perquè nouvinguts que són tutelats per l'IMAS s'integrin millor a la societat balear

ARA Balears
1 min
Un dels llibres de text que es fan servir en el curs de català.

PalmaLa Direcció General de Política Lingüística del Govern ha posat en marxa una sèrie de tallers a Manacor perquè joves migrants nouvinguts aprenguin català, segons ha informat aquest divendres la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura.

Els participants són un grup de joves procedents de Mali, Guinea i el Marroc que actualment són tutelats per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS). L'objectiu és que aprenguin català perquè s'integrin a la societat i es desenvolupin acadèmicament i laboralment.

El taller té una durada d'un mes i un total de 30 hores, dividides en 14 sessions. Es combina la formació en llengua catalana i de sensibilització amb activitats lúdiques en català com teatre, percussió, cuina, rap o visites a establiments locals per practicar la llengua.

Les sessions d'aprenentatge formen part d'un programa de l'IMAS en el qual se'ls ofereix orientació perquè s'emancipin, amb l'objectiu que iniciïn estudis de Batxillerat o de formació professional. Els joves que actualment assisteixen al taller tenen formació prèvia i han mostrat interès a seguir estudiant i alhora treballar, això com aprendre català, segons la Conselleria.

La directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, ha fet valer els tallers afirmant que "duim la llengua catalana a tots els racons amb accions dirigides". També ha destacat en el fet que "el català és una llengua d'acollida, que obre portes i que permet arrelar a la societat de les Illes Balears".

stats