Societat 26/02/2018

Les Joventuts Socialistes han condemnat l'agressió homòfoba d'aquest cap de setmana

El Consell de Mallorca també ha fet una crida a la ciutadania a ser més activa en la denúncia d'agressions homòfobes

ARA Balears
2 min
Denuncien una agressió homòfoba amb furt a Palma

PalmaUn grup de tres joves va agredir dos al·lots divendres, que també varen rebre insults per la seva orientació sexual, a més de per parlar en català. Davant aquests fets, diferents institucions han reaccionat donant suport a les víctimes.

Consell de Mallorca

Aquest dilluns, el President del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha rebutjat públicament qualsevol manifestació homòfoba i ha condemnat qualsevol actuació contrària a la llibertat de drets individuals. Ha rebut al seu despatx els dos joves, a qui ha traslladat el seu suport. Segons Ensenyat “és un imperatiu de justícia acabar amb la intolerància. Les últimes agressions demostren la facilitat amb què es pot retrocedir en matèria de conquestes socials".

Les Joventuts Socialistes han condemnat l'agressió homòfoba d'aquest cap de setmana

Joventuts Socialistes

Les Joventuts Socialistes de les Illes Balears també han condemnat l'agressió homòfoba de què han estat víctimes dos joves de Palma aquest cap de setmana "per la seva orientació sexual i per l'ús de la llengua catalana".

Des de les JSIB consideren que "la dreta més extrema és cada vegada més forta". Per tant, els "defensors de la llibertat han de condemnar aquestes agressions i reivindicar la sensibilització".

Tot i això, en el comunicat s'han mostrat esperançadors amb el fet que "la Policia Local de Palma pugui tramitar aquesta denúncia a l'empar de la Llei LGTBI, aprovada per unanimitat al Parlament de les Illes Balears", i han demanat que els agressors siguin sancionats amb les penes adients.

Podem

Des de Podem també han condemnat l'agressió i ha qualificat els fets com a "delictes d'odi, ja que les víctimes varen ser agredides per la seva condició sexual i per parlar en català". En un comunicat, han lamentat que aquestes coses "encara passin avui dia".

A més, han traslladat solidaritat i afecte a les víctimes i han reafirmat el seu compromís de lluitar contra l'homofòbia.

stats