Societat 02/09/2020

Josep Palou, portaveu de la UOB: "Ja som a l'escaló de la protesta al carrer i la vaga"

El sindicat mantindrà l'aturada per al 14 de setembre si la Conselleria no fa una "inversió de xoc" per assegurar la seguretat sanitària i qualitat educativa

E. Navarro
2 min
Imatge de la concentració, aquest dimecres davant el Consolat del Mar

Palma"Si no basten les mobilitzacions perquè la Conselleria faci una inversió de xoc, ja tenim preparada i convocada la vaga de dia 14 de setembre, que no és del gust de ningú, però és la manera més efectiva de fer entendre a la Conselleria que no anam bé", ha afirmat contundent el portaveu del sindicat Unió Obrera Balear (UOB), Josep Palou. L'entitat s'ha concentrat davant del Consolat de Mar per exigir més docents, espais i recursos per al nou curs.

Per ara, la UOB és l'únic sindicat que convoca la vaga. La Junta de Personal Docent No Universitari està recollint signatures de tota la comunitat educativa perquè si plantegen mobilitzacions, ho volen fer amb el suport de famílies i equips directius, tal com va afirmar la secretària de la Junta, Catalina Bibiloni, la setmana passada. Palou considera que la recollida de firmes "no basta per res per pressionar la Conselleria en les altures en què ens trobam", i que ara ja s'ha superat "l'escaló de les negociacions i som a l'escaló de la protesta al carrer i la vaga".

La UOB sosté que la reducció de ràtios i la distància de seguretat s'està fent "sense aportar ni docents, ni espais, ni recursos", sinó que s'està carregant tot el sobreesforç a les espatles dels docents". "A Secundària –continua– els docents haurem de fer doble feina: de matí presencial i horabaixa, atenent telemàticament els al·lots que no hagin pogut venir per l'alternança de dies presencials i telemàtics".

Demanat per la seva opinió respecte de la recomanació del Sindicat Mèdic, Palou ha afirmat que "ens hem de refiar del que diuen les autoritats sanitàries i no podem fer res més que estar-hi totalment d'acord; ells són els experts". "Això no és una opinió, sinó fets constatats, i l'únic aquí que va en direcció contrària és el conseller d'Educació", ha reblat.

D'altra banda, han acusat la Conselleria de no negociar, de posar-se a solucionar tard qüestions com la manca d'espai. "Tot això s'hauria d'haver començat a parlar a final del curs passat i s'han perdut dos mesos vitals per trobar-hi solucions", ha defensat, i ha afegit que "ens trobam en una improvisació total" per part del Govern.

stats