Societat 15/06/2021

Hila diu que en dos anys Cort ha impulsat una "transformació de veritat" a Palma

El batle i els portaveus dels partits del Pacte al Consistori han rendit comptes sobre la feina feta en els dos primers anys de legislatura

2 min
La portaveu de MÉS i regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol; el batle de Palma, José Hila, el regidor de Participació Ciutadana i portaveu de Podem, Alberto Jarabo; i el regidora d'Esports i representant del PSIB, Fracisco Ducrós.

Palma"El que s'està fent a Palma és d'una dimensió que transformarà de veritat la ciutat", ha dit el batle, José Hila, en una roda de premsa celebrada aquest dimarts per rendir comptes sobre la feina feta a l'equador de la legislatura. El socialista ha defensat que el Pacte no ha utilitzat la pandèmia com excusa, i que el fet de tenir pressupostats grans projectes, com ara el tramvia a Son Espases, la remodelació del passeig Marítim i la conversió de Nuredduna en un carrer per a vianants impliquen un gran canvi per a la ciutat.

"Està en marxa, és de veritat", ha reiterat el batle, que ha afegit que tot el que es fa estava previst al programa de govern. Hila ha defensat que la nova normalitat ha d'implicar que Palma sigui més sostenible, saludable, justa i innovadora, i ha assenyalat que l'Ajuntament "no ha deixat ningú enrere". "Hem donat ajudes com mai abans, destinant 24 milions de manera urgent", ha dit, i ha recordat que pròximament se'n donaran uns altres 11,5 milions. A més, Cort ha donat uns altres 4,3 milions a autònoms i 3,4 a bars i restaurants per no haver cobrat la taxa d'ocupació de la via pública. "Tot això sense apujar impostos com l'IBI, que està congelat des de fa sis anys", ha apuntat Hila.

La portaveu municipal de MÉS i regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, ha explicat que en aquests dos anys s'han pres mesures per fer front els tres grans reptes de Palma: la crisi climàtica, la justícia social i el canvi de model econòmic. L'edil ha posat exemples, com ara la rehabilitació d'habitatges públics, el disseny del nou Pla general de Palma, que es preveu aprovar aquesta legislatura, així com el projecte de 200 noves places públiques educatives per a infants de 0 a 3 anys.

El portaveu d'Unides Podem i regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, ha destacat que la crisi sanitària ha "cohesionat molt" l'equip de govern, independentment de la ideologia de cada partit. L'edil ha reivindicat que haver permès als bars i restaurants ocupar places d'aparcaments de cotxes ha beneficiat 1.150 establiments, que han aconseguit mantenir uns 5.000 llocs de feina. A més, ha recordat que no s'ha cobrat la taxa de terrasses. Jarabo ha admès que "arribam tard" per fer front al repte de l'habitatge. "És imprescindible incrementar els habitatges de protecció oficial i intervenir el preu del lloguer", ha afegit. Cal recordar que el PSOE va rebutjar al Congrés aquesta limitació, malgrat que ho va acordar amb Unides Podem.

Finalment, el portaveu del PSIB, Francisco Ducrós, ha reivindicat projectes en execució, com ara la restitució dels policies de barri, l'ampliació de noves zones per a vianants, l'objectiu de plantar 10.000 arbres aquesta legislatura i invertir a diferents barriades. El socialista també ha destacat la millora en instal·lacions esportives, la neteja i retirada d'herbes a la ciutat, i les inversions en el tanc de tempestes i la nova depuradora, que acabaran amb els abocaments a la badia.

stats