Societat 11/01/2022

Joan Miralles es marca com a objectiu "obrir l'OCB" i que sigui "independent de qualsevol partit"

El candidat a presidir l'entitat defensa la necessitat de "recuperar el consens lingüístic" per fer front a l'emergència del català

2 min
Joan Miralles

PalmaEl sociòleg Joan Miralles ha presentat aquest dimarts a Can Alcover la seva candidatura per presidir l'Obra Cultural Balear (OCB) i ha assegurat que l'objectiu de la nova junta és fer de l'entitat "la casa comuna de tots aquells que estimen la llengua i la cultura de la nostra comunitat". En aquesta línia, ha defensat la necessitat d'"obrir les portes de l'OCB de bat a bat" i que l'entitat sigui "equidistant i independent de qualsevol partit polític".

Miralles serà el pròxim president de l'Obra, ja que és l'única candidatura que s'hi ha presentat. L'assemblea serà el 22 de febrer i ha demanat a tots els socis que, malgrat que no s'hi presenti ningú més, vagin a votar, "perquè tot el suport ens dona coratge". El candidat ha assenyalat que, per fer front a l'emergència lingüística que viu el català, cal una "implicació transversal i generalitzada de tots els agents polítics, econòmics i socials".

"Independentment de qui governi, l'OCB ha de demanar compromís i explicacions, tant a l'oposició com al govern", ha insistit. En aquesta línia, ha criticat el Govern del Pacte perquè "encara no hem recuperat tot el que vàrem perdre durant els anys de Bauzá". Pel que fa al Partit Popular, ha afirmat que li agradaria que "retornàs al consens lingüístic que ells mateixos varen impulsar als anys 80 i 90".

D'altra banda, el sociòleg també s'ha referit a l'impacte de la pandèmia en l'activisme social. De fet, "reactivar el teixit" és un dels altres objectius que ha esmentat. "L'OCB ha de tornar a sortir al carrer", ha dit. I ha recordat que per la Nit de la Cultura de l'Obra tornarà el Correllengua.

La junta

La junta formada per Miralles la componen Elena Serra com a vicepresidenta primera; Catalina Bibiloni, vicepresidenta segona; Margalida Alomar, tesorera; Damià Perelló; secretari; a més dels vocals Jordi Cloquell, Berta Sureda, Caterina Cañellas, Pilar Arnau, Tanit Mir, Lluís Maicas, Antoni Llabrés, Neus Picó, Matíes Garcíes, Catalina Bover i Miquel Amengual.

stats