Matas queda absolt de prevaricació, suborn i malversació en l'últim judici del cas Palma Arena

L'Advocacia de la comunitat autònoma era l'única que formulava acusació contra l'expresident i ha decidit retirar-la en la vista prèvia d'aquest divendres

L'Advocacia de les Illes Balears ha retirat la seva acusació contra l'expresident del Govern balear Jaume Matas, l'única que es presentava en la vista prèvia d'aquest divendres, darrer judici pel cas Palma Arena. Una vegada retirada l'acció penal, el magistrat Jaime Tártalo ha declarat absolt Matas dels càrrecs de prevaricació, suborn i malversació.

L'expresident compleix actualment condemna pel cas Nóos a la presó d'Aranjuez i no ha comparegut físicament a la vista prèvia, sinó que hi ha assistit per videoconferència. Amb ell hi estaven acusats l'exdirector general d'Esports Josep Lluís Ballester, l'exsecretària general tècnica de la Conselleria de Relacions Institucionals Jane King i el gerent del consorci de Palma Arena, Jorge Moisés. Aquests han estat condemnats com a autors d'un delicte de prevaricació i se'ls ha imposat una pena de set anys d'inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic.

Jorge Moisés, concretament, ha estat penat també per un delicte de suborn passiu amb dos anys de presó -la qual ha quedat suspesa pel tribunal perquè no tenia antecedents penals en el moment dels fets-, una multa de 7.000 euros i inhabilitació per set anys més. A banda d'això, haurà d'indemnitzar la comunitat autònoma balear amb 7.000 euros.

L'objecte del judici es referia, per una banda, a l'adjudicació irregular de nombrosos contractes per part dels departaments autonòmics de Relacions Institucionals i d'Esports a l'empresa Nimbus -en la qual estan implicats Matas, King i Ballestar. D'altra banda, els fets estaven relacionats amb el cobrament de comissions de Nimbus per part de Moisés.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF