Els jardins de Raixa, nova ruta cultural del Consell d'Europa

La institució insular ha destacat el "valor històric, artístic i social" de la finca

El Consell de Mallorca ha informat que l'associació cultural d'Itineraris Europeus ha reconegut els jardins de Raixa com a nova ruta del Consell Europea. "Després d'anys de feina per aconseguir aquesta menció se n'ha aprovat la candidatura", ha destacat la institució insular en una nota. L'Institut Europeu de Rutes Culturals reconeix així la necessitat de fomentar el coneixement d'aquests jardins històrics des del vessant patrimonial, cultural, turístic i d'educació i sensibilització per a la seva preservació. 

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell, Aurora Ribot, ha apuntat que la certificació "és una garantia d'excel·lència" i ha volgut recordar que "la finca pública de Raixa té uns jardins d'alt valor històric, artístic i social a l'abast de tota la ciutadania". 

Els jardins de Raixa com a part de l'Itinerari Europeu de Jardins Històrics s'equiparen a altres rutes tan importants com el Camí de Santiago de Compostel·la, la Ruta dels Vikings, la Ruta del Llegat Andalusí, la Ruta dels Fenicis o el Camí de l'Art Rupestre Prehistòric. 

La institució insular ha explicat que entre els criteris per obtenir la certificació, el Consell d'Europa valora que el tema sigui representatiu dels valors europeus, estigui associat a una investigació científica, realci la memòria, la història i el patrimoni i doni suport a intercanvis culturals i educatius entre el jovent.

El Consell d'Europa ja ha aprovat un total de quaranta itineraris culturals amb diferents temàtiques al voltant de la història i el patrimoni europeu que contribueixen a interpretar la diversitat actual del continent. La institució insular ha subratllat que els itineraris culturals certificats se sotmeten a una avaluació periòdica cada tres anys.

EDICIÓ PAPER 05/12/2020

Consultar aquesta edició en PDF