Societat 19/06/2019

Ja saps què vols estudiar el curs que ve?

Després de conèixer les notes de selectivitat, consulta els graus i les notes de tall de la UIB

J. Genovard
3 min
Ja saps què vols estudiar el curs que ve?

PalmaDesprés d'una setmana de nervis, estudi i exàmens, els alumnes de les Illes Balears han conegut aquest dimecres les notes de selectivitat. Un cop publicades les qualificacions, comença un dels processos que més tensió provoca als estudiants: l'admissió o no al grau que volen estudiar.

Per al curs 2019-2020, la Universitat de les Illes Balears ofereix als seus alumnes quasi 40 graus i dobles titulacions dividides en diferents facultats. Hores després de conèixer les notes de la selectivitat, molts alumnes consulten aquesta guia elaborada per la UIB, on poden saber, aproximadament, quina serà la nota de tall per al grau que volen cursar. En el document publicat per la Universitat, les carreres que tenen una nota de tall més alta són Dret, Educació Primària a Eivissa, Turisme, Infermeria i Medicina, amb notes que oscil·len entre el 7,5 i el 9.

La Facultat d'Educació té la mitjana més alta de les notes de tall

La UIB ofereix 7 graus repartits entre Mallorca, Menorca i Eivissa

Els graus més sol·licitats a les Illes Balears són els que formen part de la Facultat d'Educació. A les Illes, per al curs 2019-2020, s'ofereixen fins a 7 graus. D'aquests, 5 s'impartiran a Mallorca, 1 a Menorca i 1 a Eivissa. La nota de tall més alta és per cursar el grau d'Educació Primària a Eivissa, que l'any passat arribà al 8,580, mentre que les més baixes són el grau en Educació Social i el d'Educació Primària a Menorca.

Ja saps què vols estudiar el curs que ve?

La Facultat de Ciències alberga 4 graus a Mallorca

Els estudiants de la resta d'illes s'han de desplaçar a Palma per cursar aquests graus

La Universitat de les Illes Balears ofereix als estudiants els graus de Biologia, Bioquímica, Física i Química, però, a diferència d'altres facultats, la UIB només ofereix els graus de ciència a Mallorca. Les notes de tall oscil·len entre el 5 i el 7.

Ja saps què vols estudiar el curs que ve?

La Facultat de Turisme ofereix dos graus i una doble titulació

Els alumnes poden cursar la titulació a Mallorca i a Menorca

La Facultat de Turisme acull tres graus, dos dels quals són idèntics, un a Mallorca i un a Menorca, i una doble titulació a Mallorca. Aquest doble grau permet als estudiants compaginar el grau de Turisme amb el d'Administració i Direcció d'Empreses, dos dels elements clau en el sector de l'hostaleria.

Ja saps què vols estudiar el curs que ve?

La Facultat de Filosofia i Lletres, la que presenta més graus

La UIB té a disposició dels alumnes fins a 8 graus

La Facultat de Filosofia i Lletres ofereix fins a 8 graus diferents, encara que tots a Mallorca, però és una de les que menys demanda té. La nota de tall d'aquests graus oscil·la entre el 5 i el 6, i quasi tots els alumnes que fan la preinscripció per cursar aquests graus acaben entrant a la titulació desitjada.

Ja saps què vols estudiar el curs que ve?

Pots consultar la nota de tall de la resta de les titulacions que ofereix la Universitat de les Illes Balears aquí: https://estudis.uib.cat/grau/acces/notes-de-tall

També pots consultar les notes de tall de les universitats catalanes:

stats