El Govern ampliarà l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut per acollir més científics

L'Executiu aprova una ajuda d'1,2 milions per reformar l'edifici perquè hi hagi més espai 

El Consell de Govern ha aprovat aquest dimecres l'autorització prèvia d'una subvenció directa d'1.250.000 d'euros a la Universitat de les Illes Balears (UIB) per reformar i ampliar els espais de l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut (IUICS). L'actuació pretén servir per acollir més grups d'investigació, i l'apropament dels científics millorarà el contacte i les sinergies entre ells, segons ha informat el Govern en un comunicat.

L'ajuda preveu una partida de 37.877 euros per al 2021 i una altra de 1.112.122 per al 2022, que provenen de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder). La partida es dona després d'una sol·licitud feta el 2018 que forma part del Pla de ciència, tecnologia i innovació de les Illes Balears 2018-2022.

El pla s'ha elaborat tenint en compte les directrius europees de l'estratègia Europa 2020, en què les polítiques d'investigació i desenvolupament són molt importants. D'aquesta manera, es pretén reforçar els recursos científics i tecnològics, les institucions, els grups i les infraestructures i equipaments, segons l'Executiu.

Cal recordar que l'IUICS es dedica a la investigació científica i tecnològica en l'àrea de les ciències de la salut i també desenvolupa activitats docents de tercer cicle universitari i cursos de postgrau. L'objectiu de l'institut és estimular i facilitar els coneixements mèdics per després dur-los a la pràctica. Es va crear l'any 2003 i està integrat per 24 grups de recerca que comprenen prop de 300 investigadors. Dels 24 grups, només 10 disposen d'espai a l'edifici d'Instituts de Recerca del Campus Universitari; la resta es troben dispersos a diferents punts de la UIB.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF