Dret a l'avortament
Societat 29/06/2022

Ireland Baldwin revela que va ser violada i que va avortar quan era una adolescent

La filla dels actors Kim Basinger i Alec Baldwin ha fet pública la seva experiència en solidaritat amb les dones dels EUA a les quals pugui tocar passar pel mateix

2 min
Ireland Baldwin en una imatge d'arxiu

Barcelona"Vaig elegir avortar perquè sé exactament què se sent al néixer entre dues persones que s'odien". Amb aquestes paraules ha revelat que va sotmetre's a un avortament Ireland Baldwin, filla de Kim Basinger i Alec Baldwin, quan es va quedar embarassada d'un nòvio amb qui era "molt infeliç". "Jo em vaig triar a mi mateixa i ho tornaria a fer. És la teva vida, és la teva elecció", explica la jove sobre aquella decisió crucial que va prendre mentre sortia amb un noi que diu que no es volia comprometre ni tampoc tenir fills. En un vídeo a les xarxes socials que ha publicat per contestar a la recent decisió del Tribunal Suprem dels Estats Units per il·legalitzar l'avortament als EUA, la filla dels coneguts actors diu que ho explica ara perquè altres dones se sentin "defensades i estimades" en un moment tan delicat com el que els està tocant viure.

La model, de 26 anys, també afirma que va ser víctima d'una violació quan era més jove. "Em van violar quan era adolescent i estava completament inconscient quan va passar. Això va canviar el curs de la resta de la meva vida", explica Baldwin, que afirma que llavors no ho va explicar a ningú, amb l'excepció d'una treballadora sanitària que la va tractar poc després de l'agressió. No l'hi va dir al seu xicot de llavors ni tampoc als seus famosos pares. "Vaig guardar el secret durant anys i em va causar molt de dolor a mi i a les persones que estimo", reflexiona en el seu vídeo. "Vaig fer de tot per poder distreure'm", assenyala irònicament en relació a les múltiples relacions tòxiques que va tenir i als seus abusos de l'alcohol.

"Veure tantes altres dones valentes explicar les seves històries em va fer pensar com hauria sigut la meva vida si m'hagués quedat embarassada [arran de la violació que va patir] o si hagués hagut de criar un nadó durant tot el que estava passant en aquell moment. Tinc recursos mèdics, diners i suport, coses a les quals moltes dones no tenen accés. Però hauria sigut traumatitzant i impossible", reflexiona en veu alta. Es calcula que uns 36 milions de dones veuran restringides les possibilitats d'avortar a causa d'aquest canvi legal als Estats Units.

stats