Societat 06/09/2016

Auriculars sense fils, resistència a l'aigua i càmera dual: el que s'espera de l'iPhone 7

Aquest dimecres Apple presentarà les seves últimes novetats, entre les quals hi ha la nova versió de l''smartphone', el seu vaixell insígnia

A. Mascaró
3 min
Tim Cook, director general d’Apple, mostra el perfil de tots els productes que ven actualment la marca, des del rellotge fins a l’iMac, durant la presentació de productes d’ahir a la seu de Cupertino (Califòrnia).

BarcelonaEl nou iPhone incorporarà novetats "sense les quals no podreu viure, que ni tan sols sabeu que necessiteu". Amb aquesta contundent frase, formulada pel conseller delegat d'Apple, Tim Cook, a la cadena CNBC al mes de maig, es va aixecar la llebre. L'expectació pel llançament del nou iPhone 7, que la companyia presentarà demà a San Francisco, és molt alta, en part gràcies a l'ensopegada del seu principal rival, Samsung, que recentment ha hagut de retirar el model Galaxy Note 7 per un error en la bateria que podia provocar que s'incendiés. El moment no podia beneficiar més Apple.

A mesura que s'acosta la data clau, els rumors i filtracions sobre el vaixell insígnia de la companyia van convergint en una mateixa informació: el nou 'smartphone' serà més prim, serà resistent a l'aigua, tindrà més memòria i comptarà amb dues novetats importants. La primera és que desapareixerà el connector per als auriculars, que a partir d'ara seran sense fils. La segona, que es millorarà la càmera del dispositiu: els models de gamma alta podrien comptar fins i tot amb una càmera dual.

1. Auriculars sense fils

Apple fa temps que adverteix que vol eliminar el connector dels auriculars. L'objectiu d'aquest canvi és estandarditzar l'ús dels auriculars sense fils. La notícia, filtrada per diversos mitjans especialitzats, com MacRumors, ha generat una important polèmica entre els usuaris d'iPhone a les xarxes socials, que recelen del canvi malgrat que els auriculars encara es podran continuar connectant per cable a través del connector Lightning, el que es fa servir per a la bateria.

'L'àudio torna a interessar', l'article d'Albert Cuesta

2. Resistent a l'aigua

Segons les informacions filtrades a diversos mitjans especialitzats (MacRumors, TechCrunch, 9to5Mac), tot apunta que el nou iPhone comptarà amb tecnologia IPX7, que el farà resistent a l'aigua. La tecnologia és la mateixa que ja es fa servir en l'iWatch. Ara bé, resistent no vol dir submergible: el dispositiu no es podria enfonsar a l'aigua més d'un metre.

3. Càmera dual

El nou iPhone inclourà diverses millores en la càmera que permetran millorar la llum de les fotografies, tot i que les imatges no creixeran en píxels. La principal novetat en aquest sentit, però, serà la càmera dual, que s'inclourà en els dispositius de gamma alta.

4. Més memòria

Fins ara l'opció bàsica d'emmagatzematge de l'iPhone era de 16 gigabytes, però això canviarà en el nou model, que arribarà fins als 32 gigabytes. Els models més cars podran comptar amb 128 i 256 gigabytes de memòria. El processador del telèfon, el nou A10, comptarà amb els 3 gigabytes de memòria RAM dinàmica en el model de gamma alta de l'iPhone, segons 9to5Mac.

Les trucades de WhatsApp, a iPhone

5. Sense botó d'inici

L'eliminació del botó d'inici del nou 'smartphone' canviarà la manera amb què l'usuari accedeix al dispositiu. Un dels motius del canvi podria ser fer el mòbil més resistent a l'aigua, segons avança 'Forbes'.

6. Més colors, mateix disseny

Pel que fa al disseny estètic del nou iPhone, sembla que els canvis seran anecdòtics. El més destacat és que el model inclourà una gamma més variada de colors, entre els quals hi ha un negre anomenat 'piano black' que està triomfant a les xarxes.

7. Això és tot?

Aquests canvis anunciats ¿estan a l'altura de les paraules de Tim Cook, quan va assegurar que no podrem "viure" sense ells? "Això és tot?", es pregunta el periodista David Streitfeld al 'New York Times'. Caldrà esperar a demà per veure si Apple sorprèn amb una gran novetat que no s'ha filtrat fins ara. "Apple necessita seguir fent de l'iPhone un producte prou excitant perquè milions de persones el comprin a l'acte", afirma Streitfeld: "Mai abans una marca havia estat tan lligada a un producte de consum". Un producte que cada cop creix menys en vendes. Segons el diari, Apple va vendre 40,4 milions d'iPhones en l'últim trimestre, menys que en el mateix període del 2015 –que en va vendre 47,5 milions–. Les seves vendes avancen al ritme més lent de la seva història.

stats