Llibertat vigilada per als cinc nois detinguts per la violació de dues menors a Burjassot

La policia busca un sisè agressor per la seva presumpta participació en els fets

Daniel Martín
2 min
Vivenda en la qual haurien tingut lloc les violacions a dues menors a Burjassot.

ValènciaEl jutjat número dos de València ha acordat la llibertat vigilada amb ordre d'allunyament per als cinc nois d'entre 15 i 17 anys detinguts per la seva presumpta participació en la violació de dues menors a Burjassot, localitat veïna de València, el 16 de maig. El tribunal ha desestimat la petició de la Fiscalia de Menors, que havia sol·licitat l'internament en règim tancat per a quatre dels investigats i la llibertat vigilada amb ordre d'allunyament per a l'altre.

El jutjat ha pres la decisió després d'escoltar la declaració de les nenes, de 12 i 13 anys, i la dels presumptes agressors. També després d'haver llegit l'atestat de la Policia Nacional, que encara busca un sisè noi per la seva presumpta participació en els fets.

L'agressió s'hauria produït dilluns a la tarda en una casa abandonada, quan les menors van quedar amb dos nois, que no coneixien, a través de l'aplicació mòbil d'Instagram. Segons va avançar el diari Levante, després de ser violada per un dels agressors, una de les menors va aconseguir sortir de la casa i va poder avisar una amiga, que va alertar els seus pares i es van comunicar amb la policia. Pel que fa a l'altra menor, hauria estat violada en grup amb l'arribada a l'habitatge de quatre amics dels nois que havien contactat amb les nenes.

Un cop van ser localitzades per la policia, ja a casa seva, les menors van atribuir la petició d'ajuda a "una broma", però els pares d'una de les nenes la van portar a un hospital i es van confirmar senyals compatibles amb una agressió sexual.

La delegada del govern espanyol al País Valencià, Gloria Calero, ha declinat oferir detalls de la investigació i s'ha limitat a destacar la necessitat d'educar en valors els adolescents. En aquest sentit, ha lamentat que els adolescents s'eduquin sobre el sexe "a partir de la pornografia". Per la seva banda, l'Ajuntament de Burjassot ha fet públic un comunicat on expressa la "més rotunda condemna" dels fets i ha mostrat "una repulsa absoluta" per la presumpta agressió sexual.

Familiars dels nois detinguts per la violació de dues menors a Burjassot a les portes de la Ciutat de la Justícia de València.
stats