Societat 19/06/2020

Investiguen la possible violació de dos guàrdies civils a una jove mallorquina

La presumpta víctima va aconseguir identificar els homes, però ells asseguren que les relacions van ser consentides

Ara Balears
2 min
ISAAC BUJ

PalmaUn jutjat de Madrid investiga els fets denunciats per una mallorquina de 27 anys, que situen dos tinents de la Guàrdia Civil com a possibles agressors sexuals. Segons ha avançat eldiario.es, el sumari del cas se centra en la nit de l'11 al 12 de març de 2018, en què la jove era a la capital de viatge. La denunciant va explicar a les pendències policials que es pensava que l'havien drogada en un bar per violar-la més tard.

Els investigats són dos tinents de la Guàrdia Civil -actualment en actiu-, un d'ells destinat a Inca i un altre a Ferrol, la Corunya, i un tercer jove. Segons la dona, durant la nit en què va patir la suposada agressió era a un bar del barri de la Latina amb un amic seu, que més tard va partir a casa i la va deixar amb tres joves que li van oferir prendre una beguda. Més tard, mentre parlava amb un d'ells, va perdre de vista la cervesa i des d'aquell moment tota la nit va ser confusa, de la qual només recorda una discoteca, l'interior d'un taxi i la imatge d'ella estesa a un llit envoltada d'homes.

La jove va arribar aquella matinada a casa amb les calces rompudes, desorientada i atordida. Tot això, amb els dolors vaginals que va patir l'endemà, la van alertar que podria haver patit una agressió sexual. Però no va ser fins que va arribar a Palma, on va aterrar hores més tard, que va anar a denunciar els fets a la Policia Nacional. Ho va fer cinc dies més tard de la presumpta agressió i els agents van destacar del seu relat que l'al·lota patia "un trauma i consegüent bloqueig del record de certs moments d'aquella nit".

Setmanes més tard, la víctima va aconseguir identificar els possibles agressors, atès que la nit dels fets li van entregar un adhesiu que va permetre localitzar-los. Malgrat això, ambdós guàrdies civils i el tercer amic que anava amb ells neguen que l'haguessin drogada i afirmen que les relacions que van mantenir amb ella van ser consentides en tot moment.

stats