Societat 04/04/2019

Investiguen les causes del suïcidi d'un menor a Madrid

La Policia Nacional ha detingut un company d'escola com a presumpte autor de l'assetjament que patia

Efe
1 min
El suïcidi entre els adolescents

MadridLa Policia Nacional investiga les causes del suïcidi d'un menor de 16 anys dilluns a Madrid i si tenen algun tipus de relació amb l'assetjament escolar que, pel que sembla, patia per part d'un company d'institut que ha sigut detingut.

Fonts de la investigació han indicat a Efe que, de moment, les primeres indagacions han conclòs que l'assetjament que presumptament patia el menor no és la causa determinant del suïcidi, ja que el jove havia intentat suïcidar-se el 2016. A més, fonts de la conselleria d'Educació i Recerca han desvinculat el suïcidi d'un possible cas d'assetjament escolar després d'iniciar un procés d'informació reservada que encara continua obert.

No obstant això, la Policia Nacional va detenir ahir un menor com a presumpte autor d'un delicte d'assetjament escolar a un company d'institut, que és el menor que s'ha suïcidat. Precisament, el 2015 es va registrar en aquest mateix centre el cas d'una alumna que patia una discapacitat i es va suïcidar.

Fonts de la conselleria d'Educació han explicat a Efe que la mare i la tutora del menor mort, alumne de 4t d'ESO, van parlar després que el jove faltés sense justificar tres dies a classe la setmana passada, concretament dimecres, dijous i divendres. Totes dues van comentar que era un alumne que treia "bones notes, sociable i que no tenia problemes en el centre amb ningú", d'acord amb les mateixes fonts.

El menor es va suïcidar fora del centre escolar i "immediatament" es va obrir el procés d'informació reservada per part de la conselleria d'Educació, que ha recalcat que l'institut va passar el test Sociescuela –relatiu a l'assetjament escolar– al desembre amb resultat negatiu, per la qual cosa conclou que la convivència en el centre és bona.

stats