Oberta la convocatòria de dos projectes d'investigació per un valor de 190.000 euros

El foment de la salut i el benestar de la ciutadania són els objectius d'Intramurals Synergia i Primus impulsats per l'Idisba

L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (l'Idisba) reafirma el compromís amb els ajuts per a projectes d'investigació en salut amb la tercera convocatòria dels Projectes Intramurals Synergia i Primus, per valor de 190.000 euros, amb l'objectiu de contribuir al foment de la salut i el benestar de la ciutadania, segons ha informat el Govern en un comunicat.

Altres objectius de la convocatòria són el desenvolupament dels aspectes preventius, diagnòstics, curatius, rehabilitadors i pal·liatius de la malaltia, reforçant i incrementant la competitivitat de l'R+D+I en salut de les Illes Balears. Les persones interessades tenen fins al 22 de setembre de 2019 per presentar les sol·licituds a través de la pàgina web www.idisba.es, des d'on es pot accedir a les bases de les convocatòries.

Concretament, el programa Synergia, que té un pressupost global de 160.000 euros i finançarà un mínim de dos projectes, té com a objectiu la realització de projectes d'investigació en salut de qualitat contrastada que es desenvolupin en el marc d'una cooperació entre dos grups d'investigació o més de l'Institut.

Els projectes hauran de suposar obligatòriament la col·laboració entre un mínim de dos grups de recerca diferents de l'Idisba, i aquest fet quedarà reflectit en l'existència de dos coinvestigadors principals procedents de grups de recerca diferents de l'Idisba.

El termini ordinari d'execució dels projectes serà de dos anys, prorrogable a un any addicional, a partir de l'1 de gener de 2020.

Per altra banda, el programa Primus va dirigit a investigadors que no hagin obtingut encara un projecte d'investigació competitiu públic estatal o internacional com a investigador principal.

Aquest programa oferirà un pressupost global de 30.000 euros, amb un termini d'execució d'un any, no prorrogable, a partir de l'1 de gener de 2020. L'objectiu del programa és configurar una convocatòria de projectes que permetin assolir resultats preliminars i que serveixin de palanca per obtenir finançament en convocatòries competitives d'àmbit estatal o internacional.

Les ajudes dels programes permetran als equips investigadors afrontar despeses derivades de la contractació de personal tècnic o investigador; despeses d'execució, com a material inventariable i fungible indispensable per a l'execució del projecte; els costs d'ús de plataformes i serveis cientificotècnics; despeses de publicació i difusió de resultats, o viatges necessaris per a la realització del projecte i la difusió de resultats.

Les sol·licituds admeses seran avaluades per una comissió d'avaluació formada per experts externs a l'Idisba i es valoraran l'equip d'investigació, el projecte i l'interès estratègic del projecte per a l'Institut. Així mateix, posteriorment es farà un seguiment dels projectes finançats, sobre els quals s'elaborarà una memòria final, que serà avaluada pel Comitè Científic Intern de l'Idisba.

EDICIÓ PAPER 09/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF