La inversió total en construcció arriba als nivells del 2008, fins als 1.730 milions en un any

Malgrat això, el sector es queixa de la manca de polítiques destinades a promoure l'habitatge per a les classes mitjana i baixa

La inversió en construcció ha arribat el 2017 als nivells del 2008, és a dir, fins a 1.730 milions en un any, davant els 1.765 milions de fa 9 anys. Pel que fa al 2016, la inversió ha augmentat un 17%. Ho ha explicat l'Associació de Construcció de les Balears en una roda de premsa avui dematí coincidint amb l'assemblea de l'organització empresarial, que es fa avui horabaixa. La roda de premsa ha estat conduïda per Eduardo López, president de l'entitat, els vicepresidents Òscar Carreras i Climent Olives i la directora general Sandra Verger.

Segons l'informe presentat, l'habitatge esdevé el principal motor de la inversió privada a Balears, amb un augment del 26% en els habitatges visats durant l'any 2017, que varen ser 2.553. Així i tot, la majoria dels habitatges nous, segons López i Carreras, s'han adreçat a compradors amb un poder adquisitiu alt. En aquest sentit, Carreras s'ha queixat que "ara per ara només tenim 14 habitatges de protecció oficial programats, i diuen que en tindrem prop de 500 per als pròxims 3 anys, però la realitat és que la classe mitjana no ho té més fàcil per adquirir un habitage i la Llei de l'habitatge tampoc no resol aquesta problemàtica".

Pel que fa a l'ocupació en el sector de la construcció, a les Balears ha augmentat un 11%, fins als 48.658 treballadors.

EDICIÓ PAPER 11/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF