Els afectats per les inundacions cobraran fins a 5.500 euros d'ajudes immediates

Aquesta primera compensació serà compatible amb altres que puguin arribar més tard, tant del Govern com de l'administració central 

Arran de la valoració de les necessitats feta porta per porta amb les famílies afectades de Sant Llorenç, Son Carrió, la Colònia de Sant Pere, s'Illot i Canyamel per un equip de treballadors socials, aquest dimarts s'ha fet pública la resolució de la consellera de Serveis Socials que aprova les prestacions econòmiques d'urgència per cobrir despeses immediates de les famílies afectades per les inundacions del Llevant de Mallorca.

Es tracta d'una ajuda econòmica d'emergència per reposar material bàsic per garantir unes condicions bàsiques per restar a l'habitatge. L'import de la prestació serà variable en funció de les pèrdues, segons si han estat parcials o generals. En els casos en què la pèrdua de material ocasionada al domicili hagi estat general o total, s'abonarà l'import màxim de la prestació, que és de 5.500 euros per habitatge i família. En els casos de pèrdues parcials, s'aplicaran els barems establerts a la resolució fins a un màxim de 4.000 euros. Aquestes prestacions s'abonaran en una vegada i mitjançant una transferència bancària a la persona beneficiària.

Les ajudes permetran dotar les llars més afectades amb electrodomèstics com geleres, rentadores, cuines, forns, encalentidors d'aigua, calefactors i altres equipaments com roba de llar, mobiliari (taules i cadires, llit, sofà, armari), finestres i portes d'accés a l'habitatge i pintura. A més, aquesta primera compensació serà compatible amb altres que puguin arribar més tard, tant del Govern com de l'administració central i de la declaració de zona catastròfica.

Segons el Govern, "la resolució avança els terminis i facilita la tramitació d'aquesta prestació econòmica d'urgència, que té caràcter excepcional, perquè arribi a les famílies afectades al més ràpid possible".

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF