Societat 28/08/2021

Intervenen 61 tortugues mediterrànies a dues cases de Menorca

Els exemplars es troben al Centre de Recuperació del GOB Menorca i s'alliberaran al seu medi natural properament

ARA Balears
1 min
Imatge de les tortugues requisades per la Guàrdia Civil a Menorca.

PalmaLa Guàrdia Civil ha intervingut 61 tortugues mediterrànies repartides en dues cases de Menorca, segons ha informat el cos policial en una nota de premsa aquest dissabte. La troballa ha estat fruit d'una investigació que varen engegar després de rebre diverses informacions d'una associació de l'illa.

Arran d'aquests fets, la Guàrdia Civil investiga tres persones per un possible delicte contra la flora i la fauna, així com per tinença de cria d'espècies protegides. Les tortugues han estat traslladades al Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Ciutadella, que gestiona el GOB Menorca, i després seran alliberades al seu medi natural.

El cos policial recorda que les tortugues mediterrànies estan dins el conveni de la Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres. També estan en el llistat vermell de l'International Union for Conservation of Nature d'espècies amenaçades d'extinció. Per això, està totalment prohibida la captura d'exemplars salvatges, i criar-ne i comercialitzar-ne està sotmès a reglamentació.

stats