Els joves de Balears naveguen un 21% menys per internet que la mitjana estatal

Els al·lots de 12 a 17 anys de les Illes es connecten a la xarxa 839 hores a l'any

Els joves balears amb edats compreses entre els 12 i 17 anys de les Illes passen més de 839 hores a l'any connectats a internet, un temps de connexió que està per sota de les 1.058 hores de mitjana a Espanya.

Les llars de Balears tenen una mitjana de més de quatre telèfons, per la qual cosa estan al capdavant a Espanya, segons ha informat agència d'Efe.

El temps que els joves dediquen a navegar per internet supera en quatre hores i trenta minuts el temps que passen al col·legi.

Aquesta és una de les conclusions de l'estudi 'Famílies hiperconectadas: el nou panorama d'aprenents i nadius digitals' realitzat per la plataforma de seguretat digital Qustodio en el marc de la seva campanya '#tenemosquehablar', que inclou més de 1.200 entrevistes a pares d'Espanya, els Estats Units i el Regne Unit, amb fills de 5 a 17 anys que utilitzen internet.

Els autors de l'informe han constatat que els nins espanyols de 5 a 11 anys, estudiants de Primària, passen una mitjana de 711 hores i 45 minuts connectats a l'any, mentre que en el col·legi hi estan 792 hores, 80 hores i 15 minuts més que connectats a la xarxa.

Tot això es tradueix en una mitjana de dues hores i 24 minuts diaris, encara que un 26% assegura que sobrepassa les tres hores al dia.

Per comunitats autònomes, les Canàries i Múrcia, totes dues amb tres hores i 18 minuts de connexió de mitjana, són aquelles en les quals els menors passen més hores a la xarxa, enfront de Cantàbria, amb una hora i 36 minuts, i la Rioja (una hora i 54 minuts), ambdues per sota de la mitjana estatal.

Altres dades que convé destacar de l'enquesta són que cada llar espanyola té una mitjana de tres telèfons, una xifra que augmenta fins a cinc o més en una de cada deu cases.

Però hi ha més dades importants: un 38% dels pares espanyols es considera addicte al mòbil, enfront del 36% als EUA i el Regne Unit, i la meitat creu que es relaciona menys amb la seva família per l'ús excessiu del mòbil. De fet, el 80% se sent malament per això.

Apagar les notificacions, activar el mode avió o establir horaris d'ús són algunes de les estratègies utilitzades pels pares espanyols per reduir-ne l'ús, però, malgrat aquestes xifres, l'ús que fan els seus fills d'internet encara no és una prioritat per a aquestes famílies, encara que s'observa una preocupació major per aquest tema entre els pares més joves.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF