Societat 29/06/2021

Intercepten tres pasteres amb 44 migrants en poc més de 24 hores a les Balears

41 d'ells són homes, mentre que només tres són dones

ARA Balears
1 min
La Guàrdia Civil intercepta una pastera

PalmaLa Guàrdia Civil i Salvament marítim ha localitzat tres pasteres a les Illes Balears en poc més de 24 hores en les quals viatjaven 44 migrants. Segons ha detallat la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears, totes les persones que viatjaven en aquestes embarcacions han estat detingudes i estan pendents de passar el control sanitari, per posteriorment passar a disposició judicial.

La primera pastera arribà durant la matinada d'aquest dilluns. Els agents de la Guàrdia Civil la localitzaren a les costes de Cabrera i detingueren un total de 18 migrants. Les altres dues pasteres han estat interceptades en la matinada d'aquest dimarts. A la primera hi viatjaven dotze persones, mentre que a la segona embarcació localitzada en les darreres hores s'ha detingut un total de 14 migrants.

Dels 44 migrants que han arribat en el darrer dia a les Illes Balears en aquestes embarcacions, 41 són homes, mentre que tres són dones. La Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha informat que tots els viatgers es troben en bon estat de salut. Els migrants de les dues primeres pasteres ja són a Palma, mentre que els homes i la dona que viatjaven en la tercera embarcació localitzada ja han arribat a Portocolom, i està previst que en les pròximes hores arribin també a Palma.

Amb aquestes tres noves embarcacions s'eleva a 22 el nombre de pasteres que han arribat a les Illes Balears durant el 2021, mentre que la xifra de migrants interceptats és de 316. Per illes, a Mallorca han arribat 17 pasteres amb 248 migrants, a Eivissa tres amb 33 migrants, i a Formentera han arribat dues embarcacions amb 35 migrants a bord.

stats