Societat 02/11/2020

Intercepten vuit pasteres més a les Illes amb 114 migrants

13 dels migrants que arribaren la setmana passada a les Balears han donat positiu en covid-19

Ara Balears
1 min
Una pastera arribada a les costes de les Illes. / V. M.

PalmaLa Guàrdia Civil ha interceptat aquest dilluns vuit pasteres més amb 114 migrants a les costes de les Illes. La Delegació del govern espanyol ha informat que la primera embarcació ha estat localitzada prop de Cabrera a les 6 h amb 17 persones a bord, mentre que la segona s'ha trobat a la mateixa zona cap a les 8 h amb 18 migrants. A les 12 h, el Servei de Salvament Marítim de la Guàrdia Civil n'ha localitzades dues més, amb 16 i 13 migrants, respectivament, també prop de Cabrera.

Per altra banda, a Eivissa han arribat aquest dilluns quatre pasteres, amb un total de 50 migrants a bord. La Guàrdia Civil ha activat un dispositiu de recerca a les dues illes i no es descarten més detencions.

Amb aquestes noves dades, ja han arribat a l'Arxipèlag 13 pasteres entre dissabte i dilluns, amb quasi 200 ocupants en total. Si es tenen en compte les 13 embarcacions de divendres, amb 181 migrants, la xifra supera les 350 persones. D'ençà que va començar el 2020, ja han arribat a les Illes més d'un miler de persones.

13 casos de coronavirus entre els migrants que arribaren la setmana passada

La Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha informat aquest dilluns que 13 dels gairebé 200 migrants que arribaren dijous i divendres de la setmana passada a les Illes Balears han donat positiu en coronavirus. A través d'un comunicat, han informat que, igual que passà amb els casos positius identificats en mesos anteriors, els migrants amb covid-19 estaran aïllats, i els contactes estrets d'aquests també hauran de fer quarantena per evitar nous contagis.

stats