Societat 11/07/2022

Intercepten quatre pasteres a les Illes i rescaten 50 persones que hi anaven a bord

Dues de les embarcacions s'han localitzat a Mallorca i les altres dues a Eivissa

ARA Balears
1 min
Un vaixell de Salvament Marítim.

PalmaLa Delegació del govern espanyol a les Balears ha informat que aquest dilluns han intervingut a Mallorca dues pasteres que duien a bord 33 persones en total i dues més a Eivissa on hi viatjaven 17 homes.

La primera embarcació l'ha localitzat el SIVE a prop de Cabrera a les 3.25 h de la matinada i a bord hi havia 17 persones d'origen magrebí que estaven en aparent bon estat de salut. Per rescatar-les han intervingut el Servei Marítim Provincial i Salvament Marítim.

La segona pastera l'han interceptada a les 11.35 h a set milles del penya-segat de l'Escorxador, a Llucmajor. En total hi havia 16 homes d'origen subsaharià que també sembla que es troben en bon estat de salut. En aquest cas, també ha participat en el rescat la Unitat Aèria de Mallorca.

La tercera embarcació l'han trobat a la zona de San Francesc de l'Estany, a Eivissa i han detingut a cinc homes quan estaven a terra, en el port d'Eivissa. En principi tots són magrebins i estan bé. En aquest cas, han intervingut el Destacament de Fiscal i Fronteres d'Eivissa.

La darrera pastera ha estat localitzada a les 19:30 h d'aquest dilluns a la costa de l'illa de Tagomago (Eivissa). Quan els agents de la Guàrdia Civil i el personal de servei marítim havies rescatat sis dels dotze homes que viatjaven a l'embarcació els altres s'han donat a la fuga. El cos armat els ha seguit fins que han arribat a Sant Joan de Labritja on els han detingut.

stats