Societat 04/06/2020

Les institucions de Menorca demanen mesures per a la conciliació laboral i familiar

Decideixen obrir progressivament les escoletes si s'accedeix a la fase 3 de la desescalada

Ivan Martin
2 min
L'activitat a les escoletes menorquines tornarà aquest mes de manera progressiva i amb restricions.

MaóEl Consell de Menorca i els ajuntaments de l’illa han demanat en un comunicat conjunt que les administracions públiques d’àmbit superior, el Govern balear i el govern espanyol, concretin les mesures de conciliació laboral i familiar. La demanda arriba després de decidir l’obertura de les escoletes una vegada s’accedeixi a la tercera fase de la desescalada.

Per aquest motiu, demanen la posada en marxa de manera immediata d’un paquet de mesures per facilitar que les famílies puguin treballar i els seus fills puguin tornar a les escoletes. En aquest sentit, rebutgen que recaigui tota la càrrega de conciliació en el centre educatiu, i recorden que la finalitat d’aquests equipaments és estrictament educativa. Per tant, demanen ajudes específiques per a les famílies i empreses, la flexibilització dels horaris laborals “sense causar un greuge a les empreses”, així com altres mesures “ja existents des de fa anys a la majoria de països europeus, però que a l’estat espanyol són, malauradament, encara desconegudes”.

D’altra banda, les escoletes municipals tornaran a l’activitat presencial de manera progressiva, sempre dins la fase 3 de la desescalada. La data concreta la comunicarà cada centre a les famílies i el nombre d’alumnes per aula serà, com a mínim, del 50% de les ràtios habituals, i les establirà cada escoleta en funció de la seva capacitat. Tindran prioritat els alumnes amb vulnerabilitat socioeconòmica i, en segon terme, les famílies amb necessitats de conciliació. La resta de places s’adjudicaran a les famílies que les hagin sol·licitat i no pertanyin als grups anteriors.

A més, les famílies que decideixin no reincorporar els seus fills en aquests moments, tindran la supervisió dels tutors, l’equip d’atenció primerenca i el servei d’atenció educativa infantil. Finalment, els ajuntaments demanen a totes les administracions una dotació específica per fer front al sobrecost que suposen les despeses estructurals, la reducció d’ingressos per quotes i les tasques de neteja i desinfecció de les escoletes públiques i privades.

stats