Les institucions de Menorca comuniquen al Govern balear la predisposició d'acollir refugiats de l'Aquarius

Les administracions públiques menorquines mantenen el compromís d’ajudar els refugiats en cas que l’Aquarius es dirigeixi a València o a altres ports propers a Menorca

El Consell Insular de Menorca i els vuit ajuntaments de l’illa han comunicat la seva predisposició a acollir una part de les persones refugiades que es troben a bord del vaixell Aquarius. Les institucions menorquines s’han oferit al Govern balear a proporcionar l’ajuda que sigui necessària per al procés d’arribada, instal·lació i acollida de les 629 persones, si l’embarcació atraca al port de Palma.

Les administracions públiques menorquines mantenen el compromís d’ajudar els refugiats en cas que l’Aquarius es dirigeixi a València o altres ports pròxims a Menorca. El Fons Menorquí de Cooperació recorda que si no s’actua ràpidament, les conseqüències podrien ser devastadores. Al mateix temps, destaquen que a bord del vaixell hi ha persones malaltes, embarassades i 123 menors no acompanyats. El comunicat del Fons Menorquí de Cooperació emfatitza la idea de l’Ajuntament de Maó, que ha oferit el port per si durant aquesta travessia es fa necessari fer una escala per carregar combustible, avituallament de queviures per a les persones refugiades i la tripulació, així com port d’aturada fins que finalitzin els tràmits administratius per l’arribada de les persones refugiades.

Així mateix, el Fons de Cooperació destaca la sensibilitat de les institucions insulars i fruit d’aquest compromís s’aprovà un manifest segons el qual Menorca es declarava terra d’acollida. En aquest sentit, el paper del Fons, que aglutina totes les administracions i deu ONG, ha estat clau per a l’aprovació d’una partida de 113.000 euros per a l’acollida de persones refugiades.

EDICIÓ PAPER 15/06/2019

Consultar aquesta edició en PDF