Més d'un 60% de les inspeccions pel covid-19 acaba en acta d'infracció

La Conselleria d'Administracions Públiques ha informat que s'han tancat tres locals de les Illes perquè no complien les normes de seguretat 

Més del 60% de les inspeccions covid-19 que han duit a terme els equips coordinats per la Direcció General d'Emergències i Interior ha acabat en una acta d'infracció per incomplir aforament, distància de seguretat i ús de mascareta, segons ha informat la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització en un comunicat.

Així, de les 397 actuacions que han fet els equips formats per inspectors de la Comunitat i dels consells insulars i per agents dels diferents cossos i forces de seguretat, s'han aixecat 246 actes, que es troben en procés d'instrucció per poder establir el grau de la infracció segons les circumstàncies concretes de cada cas.

La Conselleria explica que la darrera setmana s'ha tancat amb un balanç de 62 visites i 48 actes aixecades. 31 de les inspeccions s'han fet a Mallorca, i s'han aixecat 23 actes repartides entre Palma, Calvià, Inca, Montuïri i Sineu. El balanç a Menorca és de 17 intervencions, totes amb acta; a Eivissa, 11 inspeccions i 6 actes; i a Formentera, 3 inspeccions i 2 actes. 

Locals tancats

En el comunicat asseguren que, per primera vegada, s'ha decretat el tancament provisional de tres establiments de restauració i oci (un a Formentera i dos a Mallorca) per incompliments greus o reiterats de la normativa contra el covid-19.

La nit de divendres, un operatiu participat per la Direcció General de Salut Pública i el Consell de Formentera va tancar un establiment de restauració a l'illa per mantenir en actiu cinc treballadors que havien d'estar en aïllament a conseqüència d'haver estat contactes estrets de dos treballadors més que havien donat positiu. El local ha d'estar tancat fins que la propietat pugui acreditar la desinfecció pertinent de les instal·lacions i garantir que el personal és negatiu en covid-19 i ha finalitzat el període de quarantena.

D'altra banda, la Policia Local de Calvià va clausurar la nit de dissabte dos establiments de Santa Ponça per l'incompliment reiterat de diverses mesures sanitàries. Els dos locals havien estat inspeccionats i advertits anteriorment. Entre altres coses, s'incomplien aforaments, distanciament social i ús de mascareta. A més, hi havia clients drets i ballant a l'interior del local, on es venien begudes de tipus combinat d'ús col·lectiu amb capacitat superior a un litre i diverses canyetes de més de 30 cm a l'interior. 

Els locals d'oci nocturn hauran de tancar la setmana que ve a les Balears

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF