Societat 31/03/2021

Inicien la demolició de tres xalets il·legals al Parc Natural de l'Albufera del Grau

S'han destinat 37.000 euros públics per l'esbucament

Iván Martín
1 min
Imatge corresponent a les tasques de demolició al Parc Natural de l'Albufera, a Maó.

MaóL'Ajuntament de Maó i la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear han iniciat aquest dimecres la demolició dels tres xalets situats en el Parc Natural de l'Albufera del Grau. Per a dur a terme aquesta actuació s'ha disposat de 37.000 euros procedents dels fons recaptats a través de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS). Els treballs d'esbucament continuaran durant els pròxims dies, després que una brigada del Parc Natural hagi netejat la vegetació dels accessos a les tres parcel·les afectades.

El conseller de Medi Ambient i Territori del Govern balear, Miquel Mir, ha destacat l'execució del projecte: "És un dia històric perquè restituïm part del Parc Natural, recuperant la seva fisonomia habitual", i afegeix: "Les tres edificacions que s'esbuquen són l'últim vestigi d'altres èpoques expansives que tant mal varen fer al territori de les illes. És imprescindible que en l'actual context d'emergència climàtica recuperem la dignitat dels espais i potenciem la seva recuperació des d'un punt de vista biològic i ecològic".

D'altra banda, el Parc Natural facilitarà les llavors necessàries per a reforestar els solars i s'empraran espècies pròpies com les alzines, brucs, ullastres o aladerns. Els tres xalets formaven part de la urbanització de Shangril·là, construïda abans de la declaració del Parc Natural. L'Ajuntament de Maó ha sol·licitat que la cinquantena d'edificacions existents no vegin renovada la concessió, que finalitza l'any 2038.

stats