Societat 08/05/2020

L'Ajuntament de Palma inicia un tractament aeri contra el moscard comú

Un helicòpter ha fumigat unes 70 hectàrees de les Fontanelles, el Pla de Sant Jordi i la Bassa de Can Guidet, on se n'havien detectat larves

Ara Balears
2 min
L'helicòpter que ha fumigat contra el moscard comú.

PalmaL'Ajuntament de Palma, a través del servei de prevenció de plagues, ha fet aquest divendres a partir de les 8 h del matí la primera fumigació aèria amb helicòpter per evitar la proliferació del moscard comú a les zones del Pla de Sant Jordi i la Platja de Palma. L'aparell ha fumigat unes 70 hectàrees de les Fontanelles, el Pla de Sant Jordi i la Bassa de Can Guidet, on prèviament se n'havien detectat larves, segons ha informat Cort en un comunicat.

Durant les tasques s'ha fet una inspecció de les zones susceptibles d'inundació per tal d'identificar possibles punts de risc i establir una distància de seguretat de 50 metres amb els habitatges. "Durant l'abril s'ha fet feina manual, però les elevades temperatures i l'aigua acumulada per les pluges ens obliguen a emprar mitjans aeris per ser més efectius", com ha afirmat la regidora de Turisme, Sanitat i Consum, Elena Navarro.

L'Ajuntament ha demanat a la ciutadania que eviti la presència d'aigua embassada a zones privades per tal de combatre el moscard tigre, que prolifera als hàbitats domèstics entre maig i novembre. L'equip de prevenció de plagues disposa de set equips, cinc als districtes de Palma, un per a urgències i un d'atenció als moscards, i on treballen 14 operaris.

Enguany les primeres larves actives es varen detectar el 17 de febrer i l'objectiu de Cort és detectar com més aviat millor la seva presència per poder actuar i controlar les poblacions en el moment del cicle biològic en què són més vulnerables, o sigui, durant la fase larvària.

El producte utilitzat per fer el tractament és un larvicida biològic específic per a larves de moscards. Aquest tractament, segons Cort, és més efectiu, selectiu i segur per a les persones i el medi ambient perquè no afecta altres insectes i espècies.

stats