Comença el curs sense incidents, però sense 59 centres, que l'iniciaran demà a causa de les pluges

La suspensió de les classes ha afectat 18.000 alumnes de la zona de la serra de Tramuntana 

Un inici de curs sense incidents, tot i la previsió de meteorològica adversa prevista, que va activar l’alerta vermella i va fer que la Conselleria d'Educació decratàs que se suspenien les classes a la zona de la serra de Tramuntana, en concret a 59 centres educatius, cosa que ha afectat 18.000 alumnes.

"Ahir vespre en funció de la situació del temps es va decidir els centres educatius de la serra de Tramuntana, nord i nord-est de Mallorca no començassin les classes per una qüestió de prudència i de seguretat", ha assenyalat el conseller d'Eduació Martí March, qui ha posat de manifest que demà les classes es normalitzaran i començaran amb tota la normalitat a les quatre Illes. El conseller ha remarcat la bona feina feta per la Conselleria en coordinació amb Emergències.

La Direcció General d'Emergències va suspendre les activitats lectives i extraescolars dels centres educatius de les localitats d'Alaró, Estellencs, Puigpunyent, Esporles, Valldemossa, Deià, Bunyola, Sóller, Fornalutx, Escorca, Caimari, Campanet, Pollença, Alcúdia, Artà, Capdepera, Santa Margalida, Muro i sa Pobla.

Dels prop de 170 alumnes en total, 155.404 alumnes d'Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat han començat aquest 11 de setembre el curs, que s'allargarà fins al 19 de juny del 2020, amb un total de 176 dies lectius.

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada pel conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha visitat les instal·lacions ampliades de l’Institut d’Educació Secundària de Binissalem el primer dia del curs escolar 2019-2020. Armengol ha recordat que aquest curs s'inicia amb "un record històric de professorat mai vist a les Illes", més de 13.000 als centres públics i més de 3.000 a concertats, que fan un total de 16.000 docents. Alhora ha destacat que aquest curs comença amb 39 professors nous.

L'any anterior l'IES Binissalem tenia aules modulars que han desaparegut gràcies a les obres d'infraestructures que tenien un pressupost de més de dos milions d'euros. 

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF