Més de 1.200 llars de les Balears es beneficiaran de l'Ingrés Mínim Vital

En quatre mesos la prestació ha arribat a més de 3.000 persones de l'Arxipèlag

L'Institut Nacional de la Seguretat Social ( INSS ) ja ha reconegut a 1.270 llars de les Balears l'Ingrés Mínim Vital. D'aquesta manera, quatre mesos després que es posàs en marxa, la prestació arriba a més de 3.000 persones de l'Arxipèlag i gran part són famílies amb menors d'edat, recull Efe.

Segons la Delegació del govern, en uns dies rebran l'import d'aquest pagament, que en concret és el cinquè que abona la Seguretat Social d'ençà que es va aprovar aquesta prestació. L'import brut total del mes d'octubre ascendeix a un milió i mig a les Balears.

Afers Socials preveu que 3.500 persones comencin a rebre l'Ingrés Mínim Vital abans de setembre

Fins ara, en els primers quatre mesos d'existència de la prestació s'han rebut més de 26.300 expedients de l'Ingrés Mínim Vital a l'Arxipèlag. No obstant això, del total de peticions que han arribat a l' INSS , més de 1.800 expedients estaven duplicats o buits. Per tant, de vàlids n'hi ha més de 24.400. Dels expedients processats, quasi 7.000 ja s'han resolt. Prop de 5.700 sol·licituds s'han denegat perquè superaven els nivells de renda i patrimoni.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF