Societat 21/12/2020

377 informadors ajudaran els ciutadans a complir amb les normes anticovid a les Illes

Aquests treballadors estaran contractats durant sis mesos i estaran en zones públiques, en els centres comercials i en els espais naturals

Maria Llull
1 min
Presentació de la contractació dels informadors.

Palma377 informadors treballaran des de dimecres a les Balears per ajudar els ciutadans a complir les normes de protecció davant el covid-19, segons ha informat aquest dilluns la presidenta del Govern, Francina Armengol, després de la reunió del Consell de Govern. L'Executiu ha pressupostat 5 milions d'euros per contractar aquests informadors durant els pròxims sis mesos, els quals tindran tres àmbits d'actuació: els carrers i zones públiques, els espais naturals i els centres comercials.

Hi haurà 203 treballadors en els carrers i els espais públics, amb 11 coordinadors repartits entre illes. Estaran repartits entre 84 àrees, les quals formen part de les 58 zones sanitàries de les Balears. "Els informadors han de tenir molt de contacte amb els centres de salut", ha indicat la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, qui s'encarregarà d'aquest operatiu i que ha comparegut juntament amb Francina Armengol. En els espais naturals hi treballaran 70 persones i en els centres comercials n'hi haurà 20. A més, hi haurà mediadors traductors per informar les persones que no entenguin català ni castellà.

"Els informadors tenen una funció de comunicació pedagògica. Explicaran les mesures i, si hi ha algun problema, contactaran amb l'112, que valorarà qui ha d'enviar", ha assenyalat Santiago. Encara que comencin aquest dimecres, no ho faran tots de cop, sinó que hi haurà una integració progressiva. De moment, començaran 70 en espais públics i 40 en espais naturals.

Els treballadors han fet formació en diverses àrees. "En salut, se'ls ha ensenyat la importància i el perquè de les mesures. També han après comunicació assertiva i com actuar davant dels conflictes", ha comentat Santiago, qui espera que tots els treballadors s'hagin incorporat el 9 de gener.

stats