Societat 07/06/2021

Infermeria i Medicina, les carreres més sol·licitades per les empreses el 2020 a les Balears

Les companyies sol·liciten més els titulats en FP que els universitaris, segons un informe d'Infoempleo i Spring Profesional

ARA Balears
1 min
Una sanitària del laboratori de Son Espases.

PalmaLes carreres d'Infermeria i Medicina han estat les carreres més sol·licitades per les empreses de les Balears, segons l'Informe sobre titulacions amb més sortides professionals, elaborat per Infoempleo i la consultora Spring Profesional. En concret, infermeria ha estat la més sol·licitada, ja que un 9,6% de les ofertes de feina que requereixen estudis universitaris demanen aquesta titulació.

En el tercer lloc del rànquing hi ha Administració i Direcció d'Empreses (ADE), que era el grau més demandat el 2019, amb un 6,6%. L'any següent, la seva demanda va caure 2,5 punts. Entre les cinc carreres amb més sortides laborals l'any de la pandèmia hi ha Educació i Pedagogia, i Ciències del Treball, Relacions Laborals i Recursos Humans.

D'altra banda, l'estudi destaca que els universitaris han deixat de ser els candidats més sol·licitats per les companyies, en favor a les persones titulades amb Formació Professional. En aquesta línia, assenyala que el 28,8% de les ofertes han recollit entre els seus requisits que el candidat comptàs, com a mínim, amb una titulació universitària, una proporció que s'ha reduït 4,1 punts a favor dels cicles d'FP.

A més, de l'informe es desprèn que, a l'Arxipèlag balear, la formació universitària es demanda en les ofertes de feina per davall de la mitjana espanyola. A escala de l'Estat, aquest requisit s'ha inclòs en el 33,7% dels vacants, 5,1 punts percentuals menys.

stats