El personal d'infermeria ja pot prescriure medicaments a les Balears

Les Illes són la segona autonomia que aplica la normativa després d’Andalusia

Aquest dimecres  el personal d'infermeria d’Atenció Primària i hospitalari dins l’àmbit ambulatori comencen a prescriure fàrmacs de lliure dispensació i material sanitari, segons ha informat la Conselleria de Salut. Les Illes Balears són la segona comunitat autònoma que regula la prescripció infermera i ara s’inicia la primera fase d’aplicació, que es completarà el mes de juny incloent-hi la resta del col·lectiu dins l’àmbit públic.

Concretament, els infermers ara podran receptar productes sanitaris d'ús humà, a més d'apòsits absorbents, material de cures, bosses d'ostomia i sondes urinàries i d'alimentació, entre d'altres. Amb la nova aprovació, també podran prescriure medicaments no subjectes a recepta mèdica, i d'altres que sí que ho estan, amb una validació prèvia de protocols per part del Ministeri de Sanitat, que actualment treballa en la seva elaboració. Finalment, cal recordar que el sistema s'implantarà en dues fases seguint un procediment d'acreditació dels professionals, que hauran de demostrar que estan col·legiats i que tenen una experiència laboral mínima d'un any.

La consellera,  Patricia Gómez, ha donat la benvinguda a Son Espases als assistents a la primera sessió formativa dirigida a aquest col·lectiu perquè es puguin familiaritzar amb el funcionament de l'aplicació de la recepta electrònica. A més, es desenvoluparan altres actes a l'Àrea de Salut de Menorca aquest dijous, 4 d'abril, i dia 8 a les Pitiüses, a més d'una sessió a l'Hospital Comarcal d'Inca (10 d'abril), a Son Llàtzer (11 d'abril) i a l'Hospital de Manacor (dia 15). La formació està oberta tant per a infermers d'Atenció Primària com d'atenció hospitalària. Durant l'acte, Gómez ha recordat que amb aquesta mesura, el sistema de salut guanyarà en seguretat i eficiència, a més d'agilitat i la qualitat que s'oferirà als pacients.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF