Societat 01/06/2019

15 estudiants d'entre 11 i 14 anys han estat seleccionats pel seu talent per a les matemàtiques

Els infants formaran part d'un programa formatiu específic de dos anys de durada

Ara Balears
1 min
15 estudiants d'entre 11 i 14 anys han estat seleccionats pel seu talent per a les matemàtiques

PalmaEl campus de la UIB a Palma i les seus universitàries d'Eivissa i Alaior han acollit aquest dissabte les proves per triar els quinze estudiants d'11 i 14 anys que formaran part de la pròxima edició del programa formatiu per a adolescents amb talent per a les matemàtiques Estalmat.

Els quinze infants que han aconseguit superar les proves de selecció formaran part d'un programa formatiu de dos anys de durada que, segons informa la Universitat de les Illes Balears, mitjançant una metodologia d’aprenentatge actiu i lúdic, els permetrà millorar la capacitat de raonament i resolució de problemes.

El programa no segueix el currículum acadèmic de Secundària, sinó que, mitjançant metodologies innovadores i engrescadores, se centra a desenvolupar aspectes i competències que generalment es deixen fora de la programació de les assignatures, malgrat que es consideren una part essencial de l’activitat matemàtica més genuïna. Les sessions són dirigides per l’equip docent d’Estalmat, compost per una trentena de professors de Secundària i de la Universitat.

Cada curs comença amb un campament matemàtic de cap de setmana i es desenvolupa en una vintena de sessions d'octubre a maig i diferents activitats complementàries.

S'havien inscrit a les proves 358 aspirants, 33 dels quals són de centres de Menorca, 40 són de centres d’Eivissa i la resta són de centres de Mallorca. Aquesta iniciativa està impulsada per la Universitat de les Illes Balears (UIB) i la Societat Balear de Matemàtiques, en el marc d'un programa coordinat per la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals d'Espanya.

stats