Els infants de Vila debaten sobre el consum responsable

70 alumnes de sis escoles del municipi han participat avui en el Ple Infantil exposant les conclusions d’una unitat didàctica que s’havia implementat a les aules

L’Ajuntament d’Eivissa ha fet avui el Ple Infantil orientat al consum responsable, en el qual han participat un total de 70 alumnes de 5è de Primària dels col·legis Can Misses, Portal Nou, Sa Real, Sa Joveria, Poeta Villangómez i Sa Graduada.

El tema central d’aquest particular ple ha estat el consum responsable. Des de l’Ajuntament de Vila s’havia proposat als centres implementar a l’aula una unitat didàctica d’aquest tema de la qual havien de sortir unes conclusions sobre la seva visió. Aquest ha estat el full de partida per al debat d’aquest matí.

Així i tot, el tema del consum ha derivat en debats paral·lels com ara les diferències de gènere, la publicitat dels jugarois i la necessitat d’implementar jocs tradicionals com a alternativa de diversió sense cost econòmic. “Hauríem d’aconseguir que els nins puguin vestir de rosa i les nines de blau sense problema”, ha explicat una de les participants, deixant palès que el problema de les diferències de gènere importa als més menuts. “S’hauria d’aconseguir la igualtat de sexes, eliminant el masclisme i el feminisme”, ha esgrimit innocentment una alumna, a la qual ràpidament han explicat el sentit del feminisme com a eina per aconseguir aquesta igualtat.

Durant el Ple Infantil, els infants han treballat la diferència entre les necessitats i els desitjos, tenint clar que el prioritari és poder cobrir les primeres i que els desitjos són impulsos secundaris. Les qüestions bàsiques que han marcat els infants son l’aigua, la qualitat de l’aire, l’alimentació i l’educació. Han mostrat una actitud crítica davant les diferències de gènere, i han proposat jocs tradicionals que consideren molt divertits, que poden jugar al carrer i no tenen cap cost econòmic. Una feina que han fet conjuntament a l’escola i amb les seves famílies.

El batle d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat el bon funcionament dels plens infantils i de Secundària de l’Ajuntament d’Eivissa, el primer de l’illa que posar en marxa aquesta proposta educativa i de participació com a ciutat Amiga de la Infància. El batle ha recordat que les propostes i millores que es generen als plens infantils s’implementen a la ciutat, i que n'és un exemple el parc infantil de Can Misses. Es tracta d’una activitat emmarcada dins del Pla municipal de la infància i l’adolescència coordinada pel Departament d’Educació de l’Ajuntament d’Eivissa.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF