El temps
Societat 16/04/2021

Inestabilitat tèrmica i pluja a les Balears durant la setmana que ve

Miquel Bernis
1 min
Platja de Palmanova.

PalmaJa hem encetat la segona quinzena del mes d’abril, però aquest cap de setmana l’ambient tornarà a ser més d’hivern que de primavera. El pas d’un embossament d’aire fred en altura farà que fins diumenge horabaixa el temps sigui molt insegur i puguin aparèixer ruixats curts però intensos. Els més probables descarregaran durant la nit de dissabte a diumenge a Menorca i al nord de Mallorca.

Puntualment els ruixats poden anar acompanyats de calabruix i la cota de neu cal esperar que baixi fins als 800 o 900 metres, cosa que fa pensar fins i tot en possibles emblanquinades a la serra de Tramuntana. El termòmetre quedarà per sota dels 20 graus al migdia, i de nit s’arribarà a baixar dels 5 a l’interior de Mallorca. La tramuntana no serà forta, però reforçarà la sensació de fred.

La setmana que ve començarà amb un dilluns molt més primaveral, però no cal esperar que el termòmetre es dispari gaire en el tram final de l’abril. Com a mínim fins a Sant Jordi la temperatura es mantindrà a retxa i potser el pròxim cap de setmana comenci a fer més calor, però això encara és incert. Entre dimarts i dimecres tornarem a parlar d’un temps insegur i molt variable. Difícilment hi haurà una situació de pluja extensa, però sí que podrien aparèixer ruixats dispersos, sobretot a Mallorca. No hi ha indicis d’un final de mes de temps estancat, però els ruixats sovintejaran més a l’oest de la Península que a la Mediterrània.

El consell

Aquest cap de setmana farà fred i això sempre enganya, però el cert és que el sol a hores d’ara ja s’enfila i crema tant com ho pot fer a final d’agost. Quan s’obrin clarianes, teniu en compte que si heu de passar gaire estona al sol us podeu cremar. 

Que no us sorprengui

Vivim encallats en un temps de final d’hivern. La mitjana de temperatura del febrer a Palma va ser de 14,2 graus, com la de març, i la primera quinzena d’abril s’ha acabat només amb 9 dècimes més de grau que els darrers dos mesos.

stats