Societat 28/10/2020

Impulsen un segell per incentivar que les empreses etiquetin els productes en català

A les Balears, Cervesa Sullerica, 7103 Petit Celler i Licors Moyà ja s'han sumat a la iniciativa de la Plataforma per Llengua

K. O.
2 min
Les Illes Balears varen registrar el 2018 un superàvit exportador de 191 milions d'euros

PalmaLa Plataforma per la Llengua ha presentat aquest dimecres a Palma el Segell de Producte Lingüísticament Responsable per incentivar que les empreses etiquetin els productes en català. De moment, a les Balears, Cervesa Sullerica, 7103 Petit Celler i Licors Moyà ja s'han sumat a la iniciativa, que s'impulsarà a tots els territoris de parla catalana. Una trentena d'empreses s'hi han compromès arreu dels Països Catalans, tres de les quals són de l'Alguer.

La directora de la plataforma, Neus Mestres, ha explicat en una roda de premsa que incorporant la llengua pròpia de les Balears les empreses s'apropen més als clients catalanoparlants. "Amb la crisi que estam patint, el segell pot ajudar les empreses a tenir més promoció i més vendes".

Les que s'adhereixin al segell gaudiran de la difusió del seu producte a través dels canals de comunicació de l'entitat, que tenen 57.000 seguidors a Twitter, 95.000 a Facebook i 28.000 a Instagram. A més, la plataforma també informarà els seus 22.000 socis i les 150.000 persones que reben el butlletí electrònic. La difusió per les xarxes es fa amb l'etiqueta #SegueixElSegell.

Mestres també ha recordat que fent ús del català es pot arribar a una comunitat de 10.000.000 de parlants que poden ser potencials compradors. A les Balears, segons ha dit, hi ha molt pocs productes que estiguin etiquetats en català, malgrat que estiguin elaborats per empreses locals. "Creim que és important que estiguin en la llengua pròpia de les Illes", ha afirmat, i ha afegit que fer-ho dona valor a l'empresa, ja que contribueix a la responsabilitat social perquè té en compte els valors de la cohesió i la inclusió social. La plataforma ofereix material i formació per elaborar les etiquetes en català.

Les empreses que ho desitgin només s'hauran de comprometre a imprimir el segell a l'etiqueta dels productes que consideri. També hauran de pagar una quota anual de 100 euros en cas de tenir menys de 10 treballadors; de 200 euros si en té 49 i de 1.000 en cas de superar els 250. Com que la pandèmia està castigant les empreses, la plataforma s'adaptarà a aquesta situació. Els doblers que es recaptin a les Balears es destinaran íntegrament a difondre i impulsar el català a les Illes.

stats