Societat 11/07/2021

Un incendi forestal obliga a tancar la carretera entre Estellencs i Andratx

El foc afecta especialment el coll de la Gramola, ubicat al municipi andritxol

ARA Balears
1 min
L'incendi forestal que afecta el Coll de la Gramola d'Andratx.

PalmaUn incendi forestal crema al coll de la Gramola d'Andratx des de dissabte a les 18.53 h, segons l'Institut Balear de la Natura (Ibanat). La carretera que travessa la serra de Tramuntana, la Ma-10, està tallada entre Estellencs i el nucli andritxol, segons va informar el Consell de Mallorca dissabte a les 23 h.

El foc es va iniciar en nivell 0, però a les 20.10 h va ser declarat de nivell 1, perquè per l'evolució de les flames podria obligar a establir mesures per a la protecció de persones i habitatges amenaçats. A darrera hora de dissabte la Conselleria de Medi Ambient va assenyalar que l'incendi s'estaria aproximant a una casa aïllada que hi ha la zona, segons Europa Press.

Els efectius lluiten contra les flames, i durant la nit hi ha hagut tres autobombes, 37 brigadistes, un capatàs general, quatre agents ambientals i quatre tècnics, segons l'Ibanat, mentre que els Bombers de Mallorca varen informar a les 22.30 h que tot el parc de Calvià fa feina a la zona.

Fins a les 21.20 h també varen participar en l'operatiu tres helicòpters i cinc avions, que es varen retirar quan va fer fosca. La zona afectada ja va cremar durant el gran incendi que va calcinar 2.347 hectàrees de la serra de Tramuntana el 2013.

stats