Societat 22/05/2018

Detinguts quatre britànics per provocar un incendi en un hotel que va causar pèrdues de 200.000 euros

La Guàrdia Civil conclou que el foc, que va destruir una habitació i afectà altres zones de l'immoble de Magaluf, va ser provocat

Ara Balears
2 min
La Guàrdia Civil ha detingut 4 persones presumptes culpables d'un delicte contra la seguretat col·lectiva.

PalmaQuatre joves turistes britànics han estat detinguts per la Guàrdia Civil per haver calat foc presumptament a l'habitació d'un hotel de Magaluf aquest diumenge amb un encenedor i un aerosol. L'incendi va causar pèrdues de més de 200.000 euros, segons les estimacions inicials.

El fets varen succeir a darrera hora de l'horabaixa de diumenge passat. Als detinguts se'ls atribueix un delicte contra la seguretat col·lectiva, atès que varen haver de ser desallotjades més de 100 persones de l'hotel, segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat.

Després d'apagar-se les flames, les Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Calvià va iniciar una recerca per determinar les causes de l'incendi, per la qual cosa va entrevistar diversos testimonis.

El foc, segons la investigació, es va originar en una habitació on hi havia cinc turistes, dues al·lotes i tres al·lots. Un d'ells dormia i els altres quatre, per no molestar-lo, varen utilitzar un encenedor i un aerosol per fer llum al costat dels peus del company que descansava al llit.

Els especialistes del Laboratori de Criminalística de la Guàrdia Civil desplaçats al lloc dels fets conclouen que l'incendi va ser provocat i descarten que fos accidental. Així mateix, situen l'origen de l'incendi al matalàs del turista que dormia.

El foc va destruir per complet aquesta habitació i en va afectar algunes més, a més d'altres zones de l'hotel.

Els perits estan avaluant el cost dels danys que, en qualsevol cas, superarà els 200.000 euros, ja que inclourà reformes, neteja, pèrdues per no poder ocupar moltes de les habitacions del bloc afectat i possibles indemnitzacions a altres turistes.

L'incendi va mobilitzar els bombers, la Policia Local i la Guàrdia Civil, que varen comprovar que sortien flames pel balcó d'una habitació i el foc afectava altres zones del complex hoteler. Davant el "perill real" per a la vida de les persones allotjades, es va decidir evacuar més de 100 persones del bloc afectat per l'incendi.

stats