Societat 18/06/2020

Imputen un delicte de simulació a un jove que havia denunciat una agressió homòfoba a Ciutadella

La presumpta víctima va reconèixer els fets en una segona declaració

Ivan Martin
1 min
La Policia Nacional ha desmuntat la falsa denúncia del jove en tres setmanes.

CiutadellaLa Policia Nacional ha imputat un delicte de simulació d'agressió a un jove de Ciutadella que, inicialment, va denunciar que havia estat víctima d'insults de caràcter homòfob i d'una agressió per part de dues persones. De fet, el jove arribà a denunciar públicament, a través de les xarxes socials, la presumpta agressió i va demanar la col·laboració ciutadana per identificar els autors de l'atac. El cas despertà la indignació de la societat ciutadellenca, que condemnà el succés de manera contundent i expressà mostres de solidaritat.

Els fets varen tenir lloc la nit del passat 27 de maig quan, suposadament, un jove fou agredit i amenaçat per dues persones. Aquesta acció va ser denunciada l'endemà a la comissaria de la Policia Nacional de Ciutadella. En un primer relat, la presumpte víctima al·legà que l'havien insultat menyspreant la seva condició sexual mentre l'agredien.

Agents de la Policia Nacional varen procedir a la identificació dels presumptes agressors fins a detenir-los. També es va prendre declaració a diversos amics del jove, així com altres possibles testimonis. Els diferents punts de vista varen dur la Policia a fer declarar per segona vegada a la presumpta víctima, qui finalment va reconèixer que no s'hi havia produït cap agressió aquell dia, però va admetre que havia patit insults homòfobs per part d'un grup de joves.

stats