Societat 09/02/2018

Criden a declarar els joves d'Arran que protestaren contra la massificació turística

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Balears els joves hauran de declarar entre els dies 9,12 i 15 de març

Ara Balears
2 min
Imputen els joves d'ARRAN que protestaren contra la massificació turística

Palma Els dotze joves d'Arran que varen protagonitzar, el passat 22 de juliol, una acció política contra la massificació turística han estat cridats a declarar el proper 9 de març davant el Jutjat d'Instrucció 2 de Palma. Se'ls acusa dels presumptes delictes de desordre públic, danys i amenaces en una protesta al moll de Palma contra la massificació turística.

L'acció es va realitzar al costat de les terrasses d'un restaurant on hi havia turistes i varen utilitzar bengales de fum vermell. Per això els hotelers de la zona varen formular una denúncia davant la Policia. Se'ls atribueix un delicte per pertorbació de l'ordre públic, danys i altres amenaces, que podrien suposar penes de presó.

Els portaveu d'Arran a Palma, Pau Oliver ha declarar a IB3 Radio que s'ha fet una criminalització mediàtica de la protesta, ja que no hi va haver danys físics ni materials durant la protesta.

En el seu compte de Twitter, Arran ha publicat avui el següent missatge: "La repressió no ens para! Lluitar per una Mallorca digna és un haver de què no renunciarem! Seguim sense por".

L’organització juvenil de l’esquerra independentista Arran va elegir un conegut local del Port de Palma per iniciar la campanya ‘L’organització és la clau de la victòria’. Una trentena de membres van desplegar pancartes i corejaren càntics davant la clientela. Amb tot, l’acció va finalitzar sense més incidents.

Aquesta actuació va deslligar una controvèrsia política després que el PP critiqués la "insuficient" reacció de les institucions autonòmiques balears, governades per PSIB i MÉS, i acusés aquest últim partit de simpatitzar amb els joves independentistes.

Un portaveu d’Arran va explicar, posteriorment, a l’ARA Balears que seria la primera d’un seguit d’accions emmarcades a la campanya, que s’estructura al voltant de 10 eixos, que es du a tots els Països Catalans i que vol “posar damunt la taula la necessitat de l’organització popular per assolir qualsevol conquesta”.

“Aquí, a Mallorca, estam en una situació en què, després de l’arribada al poder d’aquest govern del canvi, ens trobam que les coses des del punt de vista estructural no canvien ni canviaran”, hi va afegir.

“El que hem volgut treballar, evidentment, és tota la qüestió del turisme i sobretot com afecta aquest turisme en la destrucció del territori, que a Mallorca és molt evident”, va concloure.

stats