MÉS per Menorca impulsa la creació d'un Col·legi Professional de Docents

Els menorquinistes esperen que més grups s'afegeixin a la proposta i recorden que la Conselleria va negar impulsar aquesta mesura el mes d'octubre passat

Els diputats de MÉS per Menorca han presentat aquest dimecres una proposició de llei per impulsar des del Parlament la creació del Col·legi Professional de Docents de les Illes Balears. La iniciativa té la voluntat d'"impulsar la docència com a professió" i suposaria una actuació pionera a tot l'Estat, ja que no existeixen col·legis similars en altres comunitats autònomes.

El diputat Josep Castells ha afirmat que es tracta de posar a disposició dels mesters d'Infantil i Primària i dels professors d'insititut i d'universitat "una eina per autoregular-se", i ha explicat que es tracta d'"una llei fàcil" que pot quedar aprovada aquesta mateixa legislatura "si hi ha voluntat política".

En aquest sentit, MÉS per Menorca ha recordat que el mes d'octubre passat la Conselleria de Presidència va emetre un informe que denegava impulsar la creació d'aquest col·legi professional. Tanmateix, segons els menorquinistes, la Conselleria va al·legar motius jurídics que serien "fàcilment superables" amb la iniciativa que s'ha presentat avui. 

Segons la iniciativa de MÉS per Menorca, l'Associació Professional de Docents d'Eivissa, el Moviment Menorca Edu XXI i l'Associació de Docents de Mallorca serien les responsables de crear el col·legi i d'impulsar-ne la primera comissió gestora, que s'encarregaria de posar en marxa les entitats i de redactar-ne els estatuts.

Josep Castells també ha precisat que el model de col·legi que s'impulsa està pensat "per als que exerceixen la professió", i no per als titulats. Per garantir que els membres compliran aquest risc, s'encomana a la comissió gestora que fixi un temps mínim durant el qual els membres del col·legi haurien d'haver exercit com a docents per poder formar-ne part.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF