La pluja provoca importants retencions a Maó, Ciutadella i la carretera general

Alerta taronja per ruixats que podrien deixar 50 litres per metre quadrat en una hora

La intensa pluja que ha caigut aquest dimarts a Menorca està provocant importants retencions a les principals ciutats, així com a la carretera general. L’illa continua en alerta taronja per fortes pluges i s’esperen ruixats que deixin 50 litres per metre quadrat en tan sols una hora. Ciutadella ha estat el primer punt problemàtic. A primera hora del matí s'hi registraven 28 litres per metre quadrat.

Les precipitacions han causat les primeres inundacions al centre de la ciutat i el polígon industrial. També s’han inundat alguns punts de zones turístiques com sa Caleta, Santandria i Cala en Blanes. Els bombers de Ciutadella han dut a terme desenes d’intervencions i també s’han desplaçat a les proximitats del centre de salut del Canal Salat. A més, un llamp ha provocat un incendi a Cavalleria que la mateixa pluja ha extingit.

D’altra banda, la pluja ha arribat a Maó a partir de les 13 h. En aquesta ciutat s’han registrat inundacions a les vies d’entrada i sortida amb retencions que han acumulat fins a 40 minuts. El polígon industrial també s’ha vist afectat pels més de 20 litres per metre quadrat que hi han caigut. Les conseqüències de l’aiguat, que persistiran en les pròximes hores, s’han deixat notar a la carretera general. Les retencions a l’única xarxa viària que uneix l’illa han col·lapsat el tram entre Maó i Alaior.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF