Societat 28/09/2021

L'import de les sancions urbanístiques s'incrementa un 500% en un any a Palma

Els primers sis mesos de l'any ja hi ha hagut 45 ordres de demolició, mentre que en tot el 2020 varen ser 61

ARA Balears
1 min
Construcció de nous xalets.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha registrat un increment d'un 500% en l'import de les sancions urbanístiques imposades en comparació amb l'any passat. La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, n'ha fet balanç aquest dimarts després d'observar que durant els primers sis mesos de l'any s'han posat 105 multes d'aquest àmbit, mentre que el 2020 se'n posaren 104 en tot l'any.

De moment, de gener a juny l'import de les sancions arriba a 4.440.000 euros, mentre que el 2020 va ser d'1.170.000 euros. Això també indica que el nombre de sancions en comparació amb el mateix mes de l'any passat s'ha incrementat un 200%. Aquesta nova tendència es produeix a causa de la modificació a principi d'any de la Llei urbanística 2/2021, que introdueix l'exoneració per al pagament de multes per infraccions urbanístiques.

La Regidoria d'Urbanisme també han anunciat que ha posat en marxa un servei de multes coercitives quan els sancionats no restauren la legalitat o efectuen la demolició que s'ha ordenat. Si no es duu a terme dins el termini concedit, l'Ajuntament podrà interposar fins a 12 multes, una per mes de l'any, d'un 10% del valor de l'obra. Havent passat aquest temps, l'Ajuntament podrà sol·licitar l'execució subsidiària i passarà a càrrec del propietari.

Pel que fa a les demolicions, el primer semestre se n'han ordenat 45, mentre que en tot el 2020 varen ser 61. Es tracta de casos en què els infractors retiren voluntàriament les obres fetes sense llicència. Davant aquests fets, Truyol ha destacat que "darrere aquestes xifres no hi ha un afany de recaptació, sinó de fer complir les normes que entre tots ens hem marcat".

stats