Publicitat
Publicitat

El mal temps impedeix el rescat d'un vaixell rus atrapat a l'Antàrtida

El vaixell, amb 74 persones a bord, fa sis dies que no pot navegar

El mal temps ha tornat a impedir aquest dilluns el rescat d'un vaixell rus, ' Akadémik Shokálskiy', atrapat a l'Antàrtida des de fa sis dies amb 74 persones a bord, segons informen fonts oficials. El trencaglaç australià 'Aurora Australis', el més poderós d'Austràlia, ha arribat fins a uns divuit quilòmetres del seu objectiu però ha hagut de retrocedir a mar obert per culpa de les condicions climatològiques.

"A l'àrea gelada en què està atrapat l''Akadémik Shokálskiy' hi ha vents de fins a 30 nusos i precipitacions de neu", ha informat en el seu últim comunicat l'autoritat australiana de Seguretat Marítima, coordinadora del rescat. "Aquestes condicions han reduït la visibilitat a escassa distància i fan que l'intent de l''Aurora Australis' d'assistir l''Akadémik Shokálskiy' sigui difícil i insegur", ha afegit l'organisme oficial, que no descarta continuar amb l'operació de rescat quan amaini el temporal.

Abans de l'australià, dos vaixells més, un de xinès i un altre de francès, havien intentat arribar a l''Akadémik Shokálskiy' divendres i dissabte passat, respectivament, però en les dues ocasions van haver de desistir perquè no van poder superar la impenetrable gruixuda capa de gel que envolta el vaixell rus.

L''Aurora Australis' és l'última opció per rescatar l''Akadémik Shokálskiy' per via marítima, abans que les autoritats australianes considerin evacuar els seus tripulants en un helicòpter. Els ocupants de l''Akadémik Shokálskiy' es troben fora de perill, tenen provisions per a diversos dies i el capità del vaixell manté el contacte radiofònic de forma constant.

L''Akadémik Shokálskiy' està atrapat en el gel a uns 2.778 quilòmetres al sud de la ciutat australiana de Hobart i a prop de la base francesa Dumont d'Urville, situada al sud-est del continent gelat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF