Un 49% dels immigrants que viuen a les Balears se sent discriminat

Segons l'informe de Gadeso, un 50% considera que els serveis públics ofereixen el pitjor tracte, seguits dels veïns

Un 49% dels immigrants que viuen a les Balears afirma que s'ha sentit discriminat alguna vegada a la seva vida quotidiana. El darrer informe publicat per Gadeso assegura que el percentatge és superior al del 2018, quan va ser d'un 47%, per la influència que ara té "el discurs xenòfob de l'extrema dreta", que fa veure els immigrants com a competència deslleial en el món del treball, com a culpable dels serveis públics, generadors de casos de delinqüència i acaparadors d'ajudes públics en detriment dels residents amb nacionalitat espanyola.

L'estudi assegura que un percentatge rellevant dels immigrants se sent discriminat per part dels serveis públics (50%) i dels veïns (39%), mentre que augmenta la percepció de discriminació al carrer (34%). A més, Gadeso destaca que per primera vegada sorgeix la figura dels polítics, "en clara referència a Vox, com a factor discriminatori, ja que representen un 24%.

Un 62% dels 400 enquestats per Gadeso creu que per la seva condició d'immigrant té més problemes que la població "autòctona", especialment els magrebins (75%) i els subsaharians (74%). Sobre aquests col·lectius, l'informe assenyala que són els que més "atacs" han rebut per part de l'extrema dreta espanyola. El 65% dels llatinoamericans enquestats també considera que té problemes per la seva condició, mentre que en el cas dels europeus de l'est, el percentatge és d'un 58%, i en el cas dels xinesos, d'un 40%.

Cal recordar que un 46,8% dels illencs creu que la immigració suposa un problema greu. Gadeso va destacar que tan sols un 53,2% no considera la immigració una problemàtica greu. Segons l'estudi, aquest fet no implica, necessàriament, una visió negativa de la immigració com a tal, sinó que en molts casos suposa la simple constatació d'una problemàtica a la qual ni la Unió Europea ni els seus estats membres han sabut donar una solució adient.

El 53,2% dels illencs creu que la immigració no és un problema greu

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF